Antena 3 CNN Actualitate Caz extrem de grav în Guvernul României, descoperit de Adina Anghelescu

Caz extrem de grav în Guvernul României, descoperit de Adina Anghelescu

Jurnalistul Antena 3 Adina Anghelescu a descoperit un caz extrem de grav la Ministerul Justiției. O consilieră a ministrului a săvârșit infracțiuni informatice.

Caz extrem de grav în Guvernul României, descoperit de Adina Anghelescu
de Georgiana Adam    |    31 Ian 2021   •   23:50

Manolache Ecaterina Irina a dispărut din funcția de consilier al ministrului, a doua zi după ce Antena 3 a solicitat să se spună cum a fost posibil ca anumite fișiere de pe site, care priveau rezultatele concursului din sesiunea iulie-octombrie 2017 de ocupare a 25 de posturi vacante de personal juridic asimilat magistraților din minister, să fie modificate și numele domnișoarei să nu mai apară.

Fals în acte la Ministerul Justiției

Din răspunsul Ministerul Justiției reiese clar că IT-iștii au făcut modificările la solicitarea consilierei Manolache, dar ca să stingă orice posibilă dezvăluire publică a acestui aranjament, cu o zi înainte de a se transmite Antenei 3 acest răspuns, domnișoara Manolache a fost demisă.

E important ca DIICOT să facă lumină în acest caz. Altfel, oricine, în orice minister, poate să își șteargă numele de pe site-urile oficiale.

Adina Anghelescu a spus duminică seară, la Antena 3, că e prima oară în 30 de ani de presă când vede așa ceva. ”Faptul că i-au încheiat contractul dovedește că domnișoara a făcut trăsnăile de care spunem noi cu iz de infracțiuni informatice”, a spus Adina Anghelescu.

Reacţia fostei consiliere Ecaterina Irina Manolache

"Conținutul informațiilor difuzate în spațiul public este unul profund fals, denigrator și vătămător, acreditându-se ideea că subsemnata aș fi capabilă de o conduită profesională contrară legii, respectiv de o pretinsă săvârșire a unei infractiuni, fără însă ca jurnaliștii să fi întreprins niciun demers prin care să verifice pretinsele fapte și informații direct cu persoana în cauză, respectiv cu subsemnata.

Punctul de vedere al subsemnatei și o minimă consultare a cadrului legal i-ar fi condus pe aceștia la aceeași concluzie comunicată chiar de către Ministerul Justiției, respectiv aceea că acțiunea a fost una legală, bazată pe o cerere.

Mai mult, în lipsa acestor demersuri absolut obligatorii din punct de vedere jurnalistic, atât pentru a acoperi neîndeplinirea acestora, cât și pentru a da în mod artificial veridicitate informațiilor, jurnaliștii Antena 3 au solicitat și menționat în mod tendențios implicarea organelor judiciare.

Or, deși Ministerul Justitiei a arătat, prin raspunsul oficial, că la baza acțiunii a stat o manifestare de voință, jurnalistii Antena 3 au denaturat cu bună-știință inclusiv punctul de vedere al ministerului, inventând o altă situație de fapt și invocând o pretinsă conivență între subsemnata și departamentul IT al ministerului. În același registru al invențiilor se înscrie și afirmația că aș fi fost demisă din functie ca urmare a solicitării transmise de către jurnalista Antena 3, în condițiile în care plecarea subsemnatei din minister a intervenit prin acordului părților, iar nu ca urmare a unei pretinse demiteri sau demisii.

Cu titlu important, în raport cu aspectele de mai sus, cât și cu cele care urmează a fi expuse pe larg, precizez că subsemnata dețin totalitatea probelor care să dovedească falsul informațiilor și faptelor difuzate și publicate de către Antena 3.

I. Cu privire la anonimizarea datelor cu caracter personal:

1. subsemnata am învestit Ministerul Justiției cu o cerere scrisă, al cărei circuit poate fi identificat inclusiv în registratura electronică internă a ministerului, prin care mi-am exercitat un drept prevăzut de lege, respectiv dreptul la ștergerea datelor, prevăzut de art. 17 din Regulamentul GDPR (Regulamentul (UE) 2016/679);

2. nu este prima cerere cu un astfel de obiect și cu o astfel de calitate a solicitantului soluționată favorabil de către minister, subsemnata acționând nu numai în acord cu practica, dar și în mod legal și în matca dreptului prevăzut de lege, limitându-mă strict la sesizarea Ministerului Justiției cu o cerere scrisă. Prin urmare, în combaterea susținerilor false și extrem de vătămătoare pe care Antena 3 le-a publicat și prin care a urmărit acreditarea faptului că aș fi săvârșit pretinse ilegalități, arăt că, afirmația conform căreia aș fi acționat în conivență cu departamentul IT este una nu doar complet neadevărată, în raport cu documentele existente, dar extrem de gravă din perspectiva afectării dreptului la onoare, demnitate, reputație și imagine.

Așadar, fără a întreprinde minime demersuri în vederea solicitării punctului de vedere al subsemnatei, nici înainte sau în timpul emisiunii „Punctul de Întâlnire” din 31.01.2021 și nici în contextul emisiunii „Esențial” din 15.02.2021, împrejurări în care aș fi putut oferi totalitatea informațiilor edificatoare, Antena 3 a difuzat și publicat informații fără nicio verificare prealabilă și fără niciun suport real.

II. Cu privire la încetarea raportului de muncă cu Ministerul Justiției:

1. încetarea raportului de muncă a intervenit prin acordul părților, în conformitate cu art. 55 lit. b) din Codul Muncii, aspect care vine să contrazică afirmația falsă, bazată pe o speculație, emisă de Antena 3, în sensul că subsemnata aș fi fost eliberată din funcție prin concediere sau că aș fi demisionat în mod intempestiv;

2. mandatul subsemnatei sub noua conducere a ministerului, instalată la 24.12.2020, a avut caracter provizoriu, fiind limitat la perioada tranziției; astfel, cu o săptămână înainte, la 18.01.2021, am făcut cunoscut faptul că intenționez să părăsesc instituția în raport cu ivirea unor alte planuri profesionale, sens în care, la 25.01.2021 intenția s-a materializat prin semnarea acordului de încetare, care nu a comportat nici atunci și nici în alt moment nicio discuție referitoare la solicitările formulate de către Antena 3; Față de aceste aspecte, având în vedere că Antena 3 a difuzat și publicat totalitatea pretinselor informații și fapte în lipsa solicitării punctului de vedere al subsemnatei, că acestea sunt complet false și că au produs vătămări grave profilului uman și profesional al subsemnatei, comunic pe această cale că îmi rezerv dreptul de a utiliza totalitatea remediilor legale și procedurale în scopul reparării prejudiciilor cauzate drepturilor nepatrimoniale ale subsemnatei", se arată într-un drept la replică transmis de Ecaterina Irina Manolache.

×
Subiecte în articol: Ministerul Justitiei Adina Anghelescu
Parteneri
El este Marius, unul din cei patru bărbaţi care au murit în explozia de la Călimăneşti
x close