Antena 3 CNN Actualitate Marcel Boloş, despre bărbatul care a primit o factură de 76 de milioane de euro la curent: "Este o eroare"

Marcel Boloş, despre bărbatul care a primit o factură de 76 de milioane de euro la curent: "Este o eroare"

Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene, a comentat cazul facturii la curent de peste 76 milioane de euro primită de un bărbat din Adjud, Vrancea.

Marcel Boloş, despre bărbatul care a primit o factură de 76 de milioane de euro la curent: "Este o eroare"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    20 Ian 2023   •   16:46

Un bărbat din Adjud, județul Vrancea, s-a trezit că are de plătit 76 de milioane de euro la curent, pentru o perioadă de cinci luni.

Acesta avea de plătit, potrivit documentelor emise de către furnizor, 376 de milioane de lei, ceea ce înseamnă echivalentul a peste 76 milioane de euro. De altfel, nu este pentru prima dată când primește o astfel de factură. În urmă cu o lună, vrânceanul a primit o factură de 150 de milioane de lei, adică 30 de milioane de euro.

Întrebat cum a reacţionat când a văzut suma uriașă, bărbatul a declarat că a avut un şoc.

"Sincer, a fost un șoc când am văzut factura. Nu am ştiut să o citim. A trebuit să o transformăm în euro ca să ne dăm seama de sumă. (...)

 Am făcut niște demersuri să luăm legătura cu furnizorul, am trimis un mail și s-a lămurit situația.

Citește şi: Apelul disperat al unui român care a primit o factura uriaşă la gaze în Italia: „Copiii dorm în frig. Nu mai putem suporta, vă rugăm, avem nevoie de ajutor"

S-a stornat factura, s-a rezolvat problema.  Au spus că a fost o greșeală, n-au intrat în detalii", a spus Iulian Dragomir, patronul brutăriei.

Bărbatul l-a întrebat pe ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, ce se întâmpla dacă la contabilitate se înregistra factura şi cerea o rambursare de TVA de 26 de milioane de euro.

"Vă dați seama că nu era tocmai bine pentru bugetul de stat să ramburseze un TVA aferent facturii care a fost emise.

Aceste lucruri întâi de toate trebuie limpezite pentru că e limpede că la mijloc este o factură eronată", a spus  Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.  

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close