Antena 3 CNN Actualitate Locale Factură la curent de peste 76 milioane de euro pentru un bărbat din Vrancea: ”Am avut un șoc când am văzut!”

Factură la curent de peste 76 milioane de euro pentru un bărbat din Vrancea: ”Am avut un șoc când am văzut!”

Un bărbat din Adjud, județul Vrancea, s-a trezit că are de plătit 76 de milioane de euro la curent, pentru o perioadă de cinci luni.

Factură la curent de peste 76 milioane de euro pentru un bărbat din Vrancea: ”Am avut un șoc când am văzut!”
Sursa foto: unsplash.com/Arthur Lambillotte
de Laura Dinu    |    20 Ian 2023   •   13:30

Factură de infarct primită de proprietarul unei pizzerii din Adjud. Acesta avea de plătit, potrivit documentelor emise de către furnizor, 376 de milioane de lei, ceea ce înseamnă echivalentul a peste 76 milioane de euro. De altfel, nu este pentru prima dată când primește o astfel de factură. În urmă cu o lună, vrânceanul a primit o factură de 150 de milioane de lei, adică 30 de milioane de euro.

Proprietarul acestei pizzerii din Adjud a avut un șoc când a deschis plicul în care era factura la curent. Acesta avea de plată 376 de milioane de lei. După ce a trecut șocul, bărbatul a încercat să ceară lămuriri la furnizor.

”Vă dați seama că nici nu am putut să citesc suma respectivă, a trebuit să o transform în euro, ca să îmi dau seama că este enorm! Am avut un șoc, bineînțeles, în primă fază. Ulterior ne-am calmat, ne-am dat seama că este o greșeală și am încercat să luăm legătura cu cei de la companie, să ne rezolve factura”, a declarat Iulian Dragomir, patronul brutăriei, la Antena 3 CNN.

Citește și: Factură uriașă la curent, la Palatul Cotroceni! Suma plătită pentru o singură lună

Distribuitorul și-a asumat greșeala și a trimis factura corectă, fără alte precizări.

”În primă fază nu am avut cu cine să discutăm, a fost foarte greu să luăm legătura cu ei, dar ulterior, printr-un email, s-a rezolvat.

Au spus că a fost o eroare, simplu și la obiect. Acum am primit suma corectă, undeva la 6000 de lei pentru cinci luni de zile”, a mai explicat el.

Exasperat de greșelile care se țin lanț, proprietarul susține că la următoarea factură este decis să ceară rambursarea de TVA corespunzătoare documentelor de plată. Dacă ar fi făcut acest lucru, cererea de rambursare ar fi însumat 26 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: adjud Vrancea factura curent
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close