Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu, anunțuri importante la început de an: "Deblocăm angajările pentru aproape 8.000 de posturi din sănătate și asistență socială"

Marcel Ciolacu, anunțuri importante la început de an: "Deblocăm angajările pentru aproape 8.000 de posturi din sănătate și asistență socială"

Premierul Marcel Ciolacu a făcut mai multe anunțuri importante în cadrul ședinței de Guvern, precum deblocarea angajărilor pentru aproape 8.000 de posturi din sănătate și asistență socială.

Marcel Ciolacu, anunțuri importante la început de an: "Deblocăm angajările pentru aproape 8.000 de posturi din sănătate și asistență socială"
Sursa foto: Guvernul României/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Ian 2024   •   11:37

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că vor fi deblocate aproape 8.000 de posturi în sănătate și asistență socială.

"Astfel, toate spitalele importante care au deficit de medici, asistente și infirmieri vor putea face rapid angajări. Ministerul Sănătății are în acest an un buget cu peste 40% mai mare decât în 2023, deci nu este vorba despre vreo problemă financiară”, a spus premierul.

Acesta susține că, în această lună, au fost alocate circa 6,6 miliarde de lei, cu care au fost închise datoriile pe anul trecut din sistemul sanitar, asigurând și cheltuielile curente pe luna ianuarie, pentru medicamente și servicii medicale.

"Însă, fiecare angajare trebuie să se reflecte, în mod concret, în servicii mai bune pentru pacienți, un plus de empatie și de responsabilitate.

Citește și: Angel Tîlvăr, ministrul Apărării: "România a devenit membru al Forței pentru Sprijin și Lovire a NATO"

Este valabil și pentru medicii de familie. Bani avem, dar corect este să-i plătim mai bine pe medicii care muncesc serios! Adică serviciile prestate efectiv să primeze în fața plății pe liste de pacienți, adică pentru niște nume puse pe o hârtie”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Premierul a vorbit și despre schema de ajutor de stat pentru dezvoltarea producției interne în industria materialelor de construcții.

"Tot astăzi, avansăm cu schema de ajutor de stat pentru dezvoltarea producției interne în industria materialelor de construcții, aprobând un document-cheie, Ghidul solicitantului. 

Acest program, împreună cu cel similar din agricultură și industrie alimentară, Investalim, și cu schemele de sprijin pentru IMM-uri reprezintă fundamentul pentru a securiza producția internă în domenii stretegice.

Prin această abordare, am reușit în 2023 să scădem deficitul balanței comerciale cu 5,5 miliarde de euro. Și vom continua cu mai mult curaj în acest an! Va fi anul în care vom face din CUMPĂRĂ ROMÂNEȘTE un pilon al dezvoltării noastre economice", a spus Marcel Ciolacu.

O nouă secțiune a Autostrăzii A3

De asemenea, a anunțat că astăzi va fi aprobat și contractul de finanțare cu Banca Europeană de Investiții, pentru o nouă secțiune a autostrăzii A3.

"Aprobăm astăzi și contractul de finanțare cu Banca Europeană de Investiții, în valoare de 200 de milioane de lei, pentru o nouă secțiune a Autostrăzii A3, de 42 de kilometri. Atât ca valoare, cât și ca diversitate și complexitate, avem cel mai mare volum de finanțări pentru infrastructura națională din toată istoria modernă a României!

Sunt bani europeni, alocări de la buget și fonduri de la marii finanțatori instituționali care vor produce în 2024 cel mai mare număr de kilometri finalizați într-un an, de autostăzi și drumuri expres", a spus premierul.

Cardurile educaționale pentru elevi

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, că procedura privind tichetele educaționale de 500 de lei a fost finalizată, iar în scurt timp părinții vor putea ridica și folosi cardurile pentru a cumpăra rechizite și îmbrăcăminte pentru elevi.

Marcel Ciolacu spune că procedura privind tichetele educaționale de 500 de lei a fost finalizată, atât la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cât și la Ministerul Educației.

"În cel mai scurt timp, cardurile vor putea fi ridicate de părinți și folosite pentru cumpărarea de rechizite și îmbrăcăminte pentru școală”, a spus Ciolacu, în ședința de Guvern.

În plus, Ciolacu a mai spus că joi va fi aprobat cadrul necesar pentru continuarea Programului Național "Masă Sănătoasă” în școli și în acest an.

"Masa caldă s-a dovedit esențială în reducerea abandonului școlar în zonele unde programul a fost aplicat. De aceea, ținta noastră este să creștem, de la 450 de unități la 1.000, numărul școlilor unde să oferim acest suport alimentar copiilor”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close