Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu dezvăluie numele unicului premier pe care PSD îl va vota în fruntea unui guvern de uniune naţională

Marcel Ciolacu dezvăluie numele unicului premier pe care PSD îl va vota în fruntea unui guvern de uniune naţională

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat, luni seară, ce va face formaţiunea sa în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va da curs sugestiei PSD şi va nominaliza premierul unui guvern de uniune naţională.

Marcel Ciolacu dezvăluie numele unicului premier pe care PSD îl va vota în fruntea unui guvern de uniune naţională
Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
de Georgiana Adam    |    14 Dec 2020   •   22:15

Ciolacu a fost întrebat într-o emisiune televizată dacă există posibilitatea ca PSD să voteze un guvern de uniune națională condus de un alt premier și nu de Alexandru Rafila.

"În primul rând, eu înțeleg prin guvern de uniune națională ca toate forțele politice cu reprezentare în Parlament să facă parte. În al doilea rând (...) este exclusă altă propunere pentru prim-ministru decât domnul Alexandru Rafila, pe care PSD să o voteze în parlament. PSD a câștigat alegerile. Dacă se face un guvern de uniune națională în spiritul Constituției, partidul care a câștigat alegerile propune primul ministru și noi am făcut această propunere și această propunere rămâne până la final", a spus Ciolacu.

PSD s-a dus, luni, la consultările de la Cotroceni cu propunerea Alexandru Rafila premier într-un guvern de uniune națională.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi deputat ales în noul Parlament pe lista PSD pentru Bucureşti, nu a participat la consultări, aflându-se în izolare după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

×
Parteneri
Aproape jumătate din miniştrii lui Marcel Ciolacu ar putea să plece din Guvern 
x close