Antena 3 CNN Actualitate Premierul Marcel Ciolacu, ședință de urgență cu miniștrii implicați în negocieri cu transportatorii și fermierii: "Aceasta este linia roșie!"

Premierul Marcel Ciolacu, ședință de urgență cu miniștrii implicați în negocieri cu transportatorii și fermierii: "Aceasta este linia roșie!"

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut astăzi o întâlnire cu miniștrii implicați în negocierile cu transportatorii și fermierii protestatari.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Ian 2024   •   12:35

Demersul a vizat urgentarea elaborării de acte normative care să transpună în practică soluțiile convenite de cele două părți prin procesele-verbale încheiate.

Membrii Executivului au prezentat modul în care prioritizează proiectele legislative corespunzătoare.

Urmează ca în viitoarele ședințe de Guvern să fie adoptate primele hotărâri de și ordine de ministru cuprinzând măsurile concrete convenite în sprijinul fermierilor și al transportatorilor.

Citește și: "La ora 11 am postat pe Facebook. La ora șase, m-au ridicat!" | Autoritățile supraveghează intens rețelele sociale, în contextul protestelor masive din țară 

Guvern: Din octombrie 2023, nu au mai intrat cereale ucrainene pe piața românească

Conform biroului de presă al Guvernului, s-a discutat și despre situația verificării în teren a problemelor semnalate de cei care protestează.

Astfel, s-a reconfirmat faptul că, din octombrie 2023 și până în prezent nu au intrat cereale ucrainene pe piața internă din România, fiind vorba doar despre tranzit către Portul Constanța, de unde mărfurile au plecat la export.

De asemenea, de la începutul anului, au fost adăugate făina și zahărul pe lista de mărfuri care fac obiectul acordului cu Ucraina privind importul pe bază de licență.

Marcel Ciolacu: Măsurile privind reducerea evaziunii fiscale reprezintă linia roșie

"Negociem în continuare cu bună-credință cu protestatarii. Avem o totală disponibilitate la dialog. Totul, până la măsurile privind reducerea evaziunii fiscale. Aceasta este linia roșie peste care nu putem trece", le-a transmis premierul miniștrilor prezenți.

Prim-ministrul le-a cerut acestora să continue discuțiile cu fermierii și transportatorii, implicând în dialog și asociațiile mari, reprezentative pentru cele două domenii.
 
În plus, Autoritatea pentru Supraveghere Financiară, ASF, a comunicat Guvernului disponibilitatea de a se întâlni din nou, în cursul zilei de luni, cu protestatarii, după ce aceștia nu au mai reușit să ajungă la întâlnirea programată ieri.

ASF susține că a transmis un set de propuneri concrete, menite să amelioreze efortul financiar pentru achiziția RCA, prețurile mari ale asigurărilor auto fiind printre motivele invocate de participanții la protest.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close