Antena 3 CNN Actualitate Numeroşi români au rămas blocaţi în Marea Britanie după ce statele europene şi-au închis graniţele pentru a limita răspândirea noii tulpini de coronavirus

Numeroşi români au rămas blocaţi în Marea Britanie după ce statele europene şi-au închis graniţele pentru a limita răspândirea noii tulpini de coronavirus

Sute de români sunt blocaţi pe teritoriul Marii Britanii, în urma deciziei mai multor state europene de a închide graniţele cu Regatul Unit, pentru a opri răspândirea noii tulpini de coronavirus.

Numeroşi români au rămas blocaţi în Marea Britanie după ce statele europene şi-au închis graniţele pentru a limita răspândirea noii tulpini de coronavirus
de Georgiana Adam    |    22 Dec 2020   •   21:07

Ministerul de Externe susţine că a făcut, marţi, noi intervenţii pentru deblocarea situaţiei iar funcționari consulari și voluntari au mers să le distribuie apă și alimente românilor blocați la frontiere.

Astfel, MAE precizează că, în cursul acestei dimineți, reprezentanți ai secției consulare din cadrul Ambasadei României la Londra s-au deplasat în zona Dover, pentru a asigura asistență consulară si pentru a distribui apă și alimente transportatorilor români staționați acolo.

Noaptea trecută, o echipă formată din funcționari consulari și voluntari a mers la Maidstone, pentru a acorda sprijin celor aproximativ 350 de români blocați în zonă, distribuind apă și alimente.

De asemenea, reprezentanți ai secției consulare din cadrul Ambasadei României la Londra se află la Folkestone, pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români staționați în această zonă și a le distribui alimente, apă, mănuși, măști de protecție și dezinfectant.

Numerele de telefon puse la dispoziţie de MAE pentru românii blocaţi în Marea Britanie

MAE mai afirmă că au fost făcute demersuri și la nivelul Ambasadei României la Paris, iar misiunea diplomatică este în dialog cu autoritățile franceze.

La reprezentanțele diplomatice și consulare din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Franța, Germania și Belgia, au fost puse la dispoziția cetățenilor români următoarele linii telefonice dedicate special pentru preluarea apelurilor în contextul stopării fluxului de persoane şi mărfuri dinspre Marea Britanie către continent:

  • 0044 773 871 6335, 0044 7503882992, 0044 8000 353328 - Londra, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord
  • 0044 753 560 4342 - Manchester, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord
  • 0044 7951 858 445 - Edinburgh, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord
  • 0033 6 80 71 37 29 - Paris, Republica Franceză
  • 0049 160 157 9938 - Berlin, Republica Federală Germania
  • 0032 2 344 0854 - Bruxelles, Regatul Belgiei

Ţările UE au introdus în ultimele zile interdicţii ale călătoriilor dinspre Regatul Unit, din cauza unei noi tulpini de coronavirus care se transmite mult mai rapid.

Comisia Europeană a cerut, marţi, reluarea traficului de bază cu Marea Britanie

"Interdicţiile de călătorie cu avionul şi cu trenul ar trebui ridicate, dată fiind nevoia asigurării călătoriilor esenţiale şi a evitării întreruperilor lanţului de aprovizionare", a transmis marți Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close