Antena 3 CNN Actualitate Mărfuri în valoare de 700.000 de euro, confiscate în urma controalelor de sâmbătă dintr-un complex comercial

Mărfuri în valoare de 700.000 de euro, confiscate în urma controalelor de sâmbătă dintr-un complex comercial

Mărfuri în valoare de 700.000 de euro, confiscate în urma controalelor de sâmbătă dintr-un complex comercial
Sursa foto: Foto: INTACT Images
26 Mai 2012   •   09:27
Update 15:00 - Mărfuri false sau fără acte în valoare de 700.000 de euro au fost confiscate de poliţişti de la investigarea fraudelor după un control făcut, sâmbătă, la un centru comercial de la marginea Bucureştiului, totodată fiind constatate opt fapte de evaziune fiscală şi 18 de vânzare de produse contrafăcute, conform Mediafax.
   
Controlul, pentru care cei de la investigarea fraudelor au fost sprijiniţi de echipaje SPIR, de comisari ai Gărzii Financiare şi de lucrători ai Direcţiei regionale pentru accize şi operaţiuni vamale Bucureşti, a avut ca scop "probarea activităţii infracţionale a unei grupări de cetăţeni chinezi implicaţi în săvârşirea de acte de evaziune fiscală prin metoda diminuării valorii în vamă".
   
"În fapt, mărfurile introduse în ţară erau ulterior vândute fără documente legale sau printr-un lanţ de firme fantomă, prejudiciul adus bugetului de stat fiind de peste 323.000 de euro, la un venit nedeclarat de peste 800.000 de euro", se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).
   
Controlul a vizat şi o grupare specializată în importul şi distribuţia de produse contrafăcute, produse în China şi Turcia. Falsurile erau vândute prin intermediul unor persoane fizice ce au închiriate mai multe standuri şi depozite în cadrul aceluiaşi complex comercial, afirmă poliţiştii.
   
Echipele de control au verificat 19 societăţi comerciale şi cinci persoane fizice, constatând 26 de infracţiuni: opt fapte de evaziune fiscală şi 18 infracţiuni de comercializare de produse contrafăcute.
   
În urma verificărilor au fost confiscate 55.420 de produse textile şi 44.200 de perechi de încălţăminte - "bunuri de origine comercializate fără documente de provenienţă" - în valoare de peste 475.000 de euro, dar şi 51.143 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte contrafăcute, în valoare de peste 250.000 de euro.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close