Antena 3 Actualitate Italienii, cuceriți de o tânără excepțională de la Școala FDVDR

Italienii, cuceriți de o tânără excepțională de la Școala FDVDR

de Georgiana Adam    |    06 Mai 2021   •   11:16
Italienii, cuceriți de o tânără excepțională de la Școala FDVDR

Maria Rogojan se numără printre cele mai talentate balerine de la noi din țară, o tânără model, pasionată și iubitoare de balet, un suflet frumos care a reușit să impresioneze lumea cu talentul ei.

Italienii au fost încântați de mișcările ei, de forța cu care transformă dansul în dăruire și magie. Au recompensat-o cu o bursă, la una dintre cele mai importante universități de dans contemporan din Roma.

Chiar dacă sacrificiile pe care le-a făcut au fost imense, rezultatele nu au întârziat să apară. Pentru un adolescent de vârsta ei, palmaresul de premii și distincții este impresionant, dar ea a înțeles că doar prin muncă și perseverență îți poți construi un viitor mai bun. Și iată că a reușit!

În urmă cu două luni, în februarie, am participat la un workshop și am câștigat o bursă, cu școlarizarea plătită integral, la un curs de perfecționare profesională de dans contemporan în Roma, pentru anul viitor. Reprezintă o oportunitate enormă pentru a mă dezvolta, pentru a ieși în lume, să îmi îndeplinesc visul, să dansez pe marile scene ale lumii”, a declarat Maria Rogojan.

În România sunt foarte mulţi copii care fac performanţă, atât în şcoală, cât şi în afara ei. Este și cazul Mariei Rogojan, elevă în clasa a XII-a la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucureşti și membră a Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României de 14 ani. Ea are rezultate excepționale atât la școală, cât și în activitățile complementare, care nu sunt deloc puține.

Maria se pregătește acum să plece la Roma, unde a primit o bursă integrală, la Școala Națională de Dans, singura asociație națională destinată dansatorilor și tuturor operatorilor din sectorul dansului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close