Antena 3 CNN Actualitate Mărturii cutremurătoare la 34 de ani de la Revoluţie: Adevărul despre moartea generalului Vasile Milea | Glonţul nu a ieşit din el. Lipseau şi urmele de sânge

Mărturii cutremurătoare la 34 de ani de la Revoluţie: Adevărul despre moartea generalului Vasile Milea | Glonţul nu a ieşit din el. Lipseau şi urmele de sânge

La 34 de ani de la răsturnarea sângeroasă a regimului comunist, încă sunt multe mistere neelucidate. Mihai Gâdea a prezentat câteva mărturii cutremurătoare ale unor oameni cheie în decembrie 1989.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Dec 2023   •   17:05

Misterul "sinuciderii" generalului Vasile Milea nu a fost elucidat nici până în ziua de azi, deşi s-a bănuit din prima clipă că a fost asasinat. 

Soţia generalului Guşă mărturiseşte că era de faţă când, în timp ce doamna Milea vorbea cu soţul său la telefon, s-a auzit o impuşcătură iar convorbirea s-a întrerupt. 

"Vreau numai să fac o precizare în legătură cu moartea generalului Milea. Am auzit diverse și diverse persoane care spuneau, din auzite, de câte ceva. Eu am fost la Predeal la o stațiune militară cu doamna Milea. Doamne Milea locuia în apartamentul de la parter cu cei doi nepoți și eu eram la etaj cu fetele mele.

Dimineața, când s-a întâmplat ca generalul să fie asasinat, doamna a venit la mine și mi-a bătut la ușă și a zis că nu a dormit toată noaptea, că a visat numai coroane. Când s-au trezit fetele mele, am coborât cu ea la cafea. 

Între timp, a venit șeful securității și cu primărița din Predeal și i-au adus doamnei un coș cu flori, apoi au plecat. După care a sunat telefonul din cameră. Am auzit-o cum zicea? Da, Vasile, spune-i aghiotantului să meargă în sufragerie și să-ți ia toate schimburile de care ai nevoie. Apoi a spus de trei ori Alo și se întoarce spre mine, spunând că a auzit o împușcătură, apoi o căzătură. 

Eu voiam numai să precizez că cineva care vrea să se sinucidă, nu dă telefon soției să întrebe de unde să-și ia schimburi pentru că dumnealui era în Comitetul Central de o săptămână sau de câteva zile. Atât am vrut să vă spun. La vreo jumătate de oră a venit la mine șeful cabanei și m-a anunțat că domnul ministru a fost împușcat, iar eu trebuia să-i dau vestea soției lui", a declarat văduva generalului Ștefan Gușă. 

Femeia mai povestește că la vreo oră după cele întâmplate a venit fiica doamnei de la București. Când a ajuns la Sinaia, tânăra a dat drumul la radio, iar vestea morții generalului era pe toate posturile.

Un fost cadru medical povestește cum a fost adus la spital Generalul Milea, fost Ministru al Apărării Naționale

Un fost cadrul medical de la spitalul Elias, acolo unde a fost dus generalul Milea, a povestit cu lux de amănunte pentru Antena 3 CNN despre cât de curat era corpul generalului, un lucru neobișnuit pentru o persoană care și-a luat viața, și care, în mod normal, ar trebui să fie plin de sânge. 

"După ce a fost adus la spital, a fost dus la terapie intensivă și s-a constatat că era mort. Medicul a început să plângă. Eu, ca infirmier, trebuie să îl spăl. Era alb imaculat. Cămașa de pe el abia dacă avea măcar două, trei picături de sânge. Nu era mai mult. Era îmbrăcat în veston, fără epoleți, în cămașă albă. Era deschis la veston", a declarat un cadru medical de la spitalul Elias, martor la aducerea generalului Milea la spital. 

Cadrul medical povestește cum își aduce aminte precis faptul că gaura făcută de glonț era cât degetul mic de la mână. De asemenea, acesta dezminte un zvon conform căruia glonțul i-a străpuns corpul, ieșind pe partea cealaltă.

"Nu era străpuns, glonțul nu a ieșit pe partea cealaltă. Glonțul era mai jos de inimă, sigur nu a străpuns inima. Generalul a fost spălat și schimbat înainte de a fi adus la spital. Altfel nu trebuia să curgă sânge?", a mai precizat cadrul medical. 

 

×
Subiecte în articol: revolutie vasile milea
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close