Antena 3 CNN Actualitate Măsuri radicale la Google. Ce conturi vor fi şterse

Măsuri radicale la Google. Ce conturi vor fi şterse

Google, deținut de compania Alphabet, a anunțat marți, 16 mai, că va lua o nouă serie de măsuri în privința conturilor utilizatorilor.

Măsuri radicale la Google. Ce conturi vor fi şterse
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2023   •   09:51

Google a anunțat că începând din luna decembrie, va șterge conturile care nu au mai fost folosite în ultimii cel puțin doi ani, ca parte a eforturilor de a preveni amenințările la adresa securității. 

Compania a spus că, dacă un cont Google nu a fost utilizat sau nu a fost conectat timp de cel puțin doi ani, ar putea șterge contul și conținutul din Google Workspace, care include Gmail, Docs, Drive, Meet și Calendar, precum și YouTube şi Google Photos.

Modificarea politicii se aplică numai conturilor Google personale, nu și celor pentru organizații precum școli sau companii.

În 2020, Google a spus că va elimina conținutul stocat într-un cont inactiv, dar nu va șterge contul în sine.

Citește și: Twitter are un nou logo, iar celebra pasăre a fost schimbată cu Doge

Începând de marți, Google va trimite mai multe notificări la adresa de e-mail a contului și e-mailul de recuperare a conturilor inactive, înainte de ștergere.

Săptămâna trecută, Elon Musk a spus că Twitter va elimina conturile care au fost inactive de câțiva ani și le va arhiva, spunând că acțiunea ”este importantă pentru a elibera numele de utilizatori abandonate”.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close