Antena 3 CNN Actualitate Media Atac informatic la adresa TV5Monde. Postul francofon, piratat de hackeri care se revendică drept jihadişti ai Statului Islamic

Atac informatic la adresa TV5Monde. Postul francofon, piratat de hackeri care se revendică drept jihadişti ai Statului Islamic

Atac informatic la adresa TV5Monde. Postul francofon, piratat de hackeri care se revendică drept jihadişti ai Statului Islamic
Sursa foto: Foto:lastampa.it
09 Apr 2015   •   09:06

Postul francofon de televiziune TV5Monde era piratat de miercuri seara de către persoane care afirmă că fac parte din gruparea Statul Islamic (SI), care îl împiedicau să emită şi au preluat controlul asupra site-urilor acestuia, a declarat directorul general al postului pentru AFP.

"Nu mai suntem în măsură să emitem pe niciunul dintre canalele noastre. Site-urile şi reţelele sociale nu se mai află sub controlul nostru şi afişează revendicări SI", a declarat Yves Bigot.
   
Documente prezentate ca fiind documente de identitate şi CV-uri ale unor rude ale unor militari francezi implicaţi în operaţiuni împotriva SI au fost postate pe contul de Facebook al TV5Monde de către hackeri.
   
TV5Monde părea să fi preluat controlul asupra paginilor de Facebook către miezul nopţii de miercuri spre joi, după două ore de la atacul informatic, însă pe post apărea în continuare un ecran negru, potrivit site-ului L'Obs, care citează AFP.
   
"Soldaţi francezi, staţi departe de Statul Islamic! Aveţi şansa să vă salvaţi familiile, profitaţi de ea", se putea citi în mesajul postat pe Facebook. "În numele lui Allah, a tot milostivul, CyberCaliphate-ul îşí continuă jihadul cibernetic împotriva inamicilor Statului Islamic", se mai arată în text.
   
Preşedintele francez François Hollande este acuzat în mesaj că a comis "o greşeală de neiertat" purtând "un război care nu serveşte la nimic", se arată în mesaj, iar CyberCaliphate-ul este "pe cale de a căuta familiile militarilor care s-au vândut americanilor".
   
TV5Monde difuzează în întreaga lume.
   
Franţa face parte dintr-o coaliţie militară internaţională antijihadistă condusă de către Statele Unite, care efectuează de mai multe luni atacuri aeriene în Irak şi în Siria, ţări în care SI a cucerit  teritorii vaste şi a proclamat un "califat".
 

×
Subiecte în articol: statul islamic
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close