Antena 3 CNN Actualitate Media Oana Stancu: Reţeta afacerilor cu oameni-paravan a fost brevetată de politicieni

Oana Stancu: Reţeta afacerilor cu oameni-paravan a fost brevetată de politicieni

Oana Stancu: Reţeta afacerilor cu oameni-paravan a fost brevetată de politicieni
16 Feb 2013   •   17:52

Oana Stancu, realizatorul emisiunii "Exces de putere", a vorbit, la Income Magazine, despre afacerile cu paravan în care sunt implicaţi părinţi sau copii ai oamenilor de afaceri: "Reţeta aceasta a oamenilor-paravan a fost brevetată de politicieni. Avem exemplul parlamentarului Necula, care şi-a trecut mama de 70 de ani în actele, pentru afacerile cu săli de sport, am avut şi un drumar care şi-a trecut mama de 70 de ani în afaceri, avem părinţi care şi-au introdus copiii, a se vedea cazul domnului Gheorghe Ştefan, care şi-a introdus copilul în afacerea cu energie. În general, în chestiuni care ţin de avere".

"Şeful ANI a luat trei proprietăţi de la părinţi, s-a împrumutat de la naşi ca să plătească părinţilor, spunând după aceea că ia bani de la părinţi ca să plătească naşilor".

"Am dat recent, la 'Exces de putere', cazul domnului Lăzăroiu, judecător la Curtea Constituţională, care are o proprietate din Buzău pe numele tatălui de 70 de ani, care nu a părăsit niciodată Vâlcea, unde stă cu soţia, sunt bătrâni, sunt bolnavi".

"Sunt, însă, reţele paravan mult mai complicate: fostul şef al Gărzii Financiare Bucureşti, Stelică Barna, a fost devoalat de un coleg de-al nostru de la "În Premieră", având o metodă de a înstrăina firmele sale cu datorii de multe miliarde, unor şomeri din Republica Moldova".

"Apoi apare o reţea extrem de complicată, pe care am devoalat-o la "Exces de putere", cea a cuplului Udrea - Cocoş. Au început cu afacerile din domeniul sanitar, unde oamenii cheie ai domnului Cocoş au creat firme după care au ieşit ei, a intrat un alt prieten sau asociat, a ieşit şi acesta, când presa a început să vorbească despre firma respectivă au omorât firma, ca să înfiinţeze altele şi tot aşa, pe afaceri de miliarde".


×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close