Antena 3 CNN Actualitate Un cunoscut medic de la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi a murit în faţa colegilor, care au încercat să o readucă la viaţă

Un cunoscut medic de la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi a murit în faţa colegilor, care au încercat să o readucă la viaţă

Dr. Carmina Schaas, un cunoscut medic de la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi, a murit în timpul gărzii, în faţa colegilor care au încercat în zadar să o readucă la viaţă.

de Georgiana Adam    |    06 Mai 2023   •   12:10

Dr. Carmina Schaas, medic la Maternitatea "Cuza Vodă din Iaşi şi asistent universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" Iași, a murit la vârsta de 58 de ani în urma unui infarct suferit în timp ce era de gardă şi îngrijea pacienţi.

Femeia a început să se simtă rău, iar la un moment dat s-a prăbuşit în faţa colegilor săi, care au încercat timp de câteva zeci de minute să o readucă la viaţă.

Din nefericire, toate eforturile au fost în zadar. Un echipaj SMURD a fost, de asemenea, chemat la maternitate pentru a încerca să o salveze pe doctoriţa Carmina Schaas, însă medicii nu au putut face altceva decât să declare decesul.

Moartea doctoriţei Carmina Schaas a venit ca un şoc pentru colegi şi pentru comunitatea medicală din Iaşi cu atât mai mult cu cât nu era cunoscută cu afecţiuni cardiace.

Necropsia va stabili cauza exactă a morţii, însă, cel mai probabil, un infarct este principala ipoteză luată în calcul în prezent de medici.

×
Subiecte în articol: Maternitatea Cuza Vodă Iași
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close