Antena 3 CNN Actualitate Medicul de familie care l-a programat la vaccin pe primarul din Călărași a fost amendat

Medicul de familie care l-a programat la vaccin pe primarul din Călărași a fost amendat

Primarul liberal al localității Alexandru Odobescu din județul Călărași, Niculae Eremia, s-a vaccinat miercuri, împotriva COVID-19, deși nu era inclus în etapa 1 de vaccinare. DSP Călărași a transmis că medicul care l-a programat pentru imunizare a fost amendat cu 5.000 de lei.

Medicul de familie care l-a programat la vaccin pe primarul din Călărași a fost amendat
de Georgiana Adam    |    15 Ian 2021   •   22:00

În paralel, Ministerul Ministerul Sănătății a făcut, vineri, un apel la populație să dea prioritate la vaccinare persoanelor în vârstă, celor cu boli cronice și lucrătorilor din domeniile esențiale, pentru că încă nu sunt suficiente doze de vaccin pentru toți românii.

„Încă nu avem suficiente doze de vaccin pentru toți românii.

De aceea este important ca în a doua etapă a vaccinării împotriva COVID-19 să dăm prioritate bunicilor noștri, persoanelor cu boli cronice și lucrătorilor din domenii esențiale. Avem mare încredere că medicii vor programa pentru vaccinare persoanele care chiar au nevoie.

Atunci când aceste reguli de prioritizare vor fi încălcate, situația va fi investigată urgent de Ministerul Sănătății”, se arată în postarea de pe Facebook.

Ministerul sănătăţii face precizări în cazul primarului din Călărași care s-a vaccinat în etapa 1

„Chiar ieri, Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași a aplicat o amendă contravențională de 5.000 de lei medicului de familie Dr. P. P., conform HG 857 /2011 art. 30 lit. h), pentru "nerespectarea programării categoriei populaționale aferente etapei 1 de vaccinare împotriva COVID-19”.

“Conform informațiilor puse la dispoziție de Centrul de vaccinare SJU Călărași, din platforma online de vaccinare, reiese că în data de 12.01.2021 ora 12.00, d-nul E. N. (primarul comunei Alexandru Odobescu) figura cu programare in vederea vaccinării, programare realizată online de CMI Dr P. P”, se mai arată în postarea de pe Facebook.

Medicul care a efectuat programarea online la vaccinare a precizat că aceasta s-a efectuat dintr-o eroare de înțelegere

„La data și ora stabilite conform programării, centrul de vaccinare a efectuat vaccinarea persoanei programate. Medicul care a efectuat programarea online, Dr. P. P., afirmă că programarea s-a efectuat dintr-o eroare de înțelegere a înscrierii persoanelor pe platforma de vaccinare și a perioadelor de înscriere.

Deși medicul de familie admite că a primit de la DSP Călărași instrucțiuni cu privire la modalitatea de înscriere, categoriile populaționale admise pentru fiecare etapă, se constată că acesta nu a respectat prevederile Strategiei Naționale de Vaccinare împotriva Covid-19“, arată informarea transmisă Ministerului Sănătății de Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași”

Un primar din Călărași a sărit peste rând și s-a vaccinat împotriva COVID-19: ”Nu m-a interesat să iau locul la nimeni, chiar nu e cazul”

Primarul Niculae Eremia a declarat că a reușit să se vaccineze pentru că a rămas o doză și ”s-a putut”.

”A fost programat asistentul medical de la noi (de la dispensarul din comună -n.r.) să își facă vaccinul. Mi s-a spus că eu nu pot să îl fac acum, că nu mă încadrez, și am zis că dacă există posibilitatea și rămâne vreun vaccin pot să stau să mă vaccineze și pe mine.Și a rămas și m-am vaccinat”, a declarat Eremia.

Citeşte şi: Primarul Caransebeşului, Felix Borcean, a explicat de ce s-a vaccinat împotriva COVID-19 în etapa 1: "Încerc să fiu un exemplu”

 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu prezintă noile măsuri fiscale în Parlament!
x close