Antena 3 CNN Actualitate Mesajul lui Klaus Iohannis, la deschiderea noului an şcolar: "Am decis să introduc subiectul consumului de droguri pe ordinea de zi a CSAT"

Mesajul lui Klaus Iohannis, la deschiderea noului an şcolar: "Am decis să introduc subiectul consumului de droguri pe ordinea de zi a CSAT"

Klaus Iohannis participă, alături de ministrul Educaţiei Ligia Deca şi de primarul sectorului 1 Clotilde Armand, la festivitatea de deschidere a anului şcolar la Şcoala gimnazială 162 din Capitală.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Sep 2023   •   11:03

"Deschiderea acestui an şcolar are semnificaţia unui nou început, din mai multe perspective. Vreau să menţionez, mai întâi, că, după îndelungi şi temeinice dezbateri, avem, în sfârşit, legi ale educaţiei moderne, care transpun în practică viziunea proiectului România Educată.

Este o etapă esenţială pentru a începe să rezolvăm problemele cu care se confruntă învăţământul din ţara noastră. Ne dorim o Românie competitivă, iar asta se poate realiza numai printr-o educaţie de calitate, accesibilă tuturor elevilor şi studenţilor.

Dragi elevi, sunteţi primele generaţii care vor beneficia de reformele aplicate odată cu noul cadrul legislativ, care urmăreşte obiective îndrăzneţe. (...)

Dragi profesori, pasiunea pentru cunoaştere şi talentul pentru a o împărtăşi reprezintă trăsăturile celei mai nobile vocaţii, care mi-aş dori să fie tot mai des o alegere de carieră. Ştiu că treceţi deseori prin încercări prin care răbdarea vă este pusă la încercare, iar societatea nu v-a apreciat întotdeauna. Mesajul meu este acelaşi: Sunteti indispensabili", a declarat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Noul an școlar începe pe picior greșit. Profesorii, nemulțumiți că legea salarizării nu este gata

Combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor, pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT

"Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli, sunt o provocare.

Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră și mă bucur că există un interes crescut pentru a putea să găsim soluții pentru a combate acest flagel.

Am decis să introduc pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli sunt o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și societale”, spune Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Avantajele catalogului electronic, folosit în peste 1.100 de școli: "Ai pus absența, s-a trimis mesajul: copilul nu este la oră”

Șeful statului subliniază importanța comportamentelor preventive și responsabile.

"Este crucial ca tinerele generații să înțeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele și consecințele dramatice ale consumului de droguri, alcool și tutun. Prin educație și conștientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor amenințări. De asemenea, este vital să implementăm programe de educație pentru sănătate în școli, care să le ofere elevilor toate informațiile și instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase”

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis noul an școlar
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close