Antena 3 CNN Actualitate Microbuzul implicat în tragedia de la Scânteia fusese respins la inspecţia tehnică

Microbuzul implicat în tragedia de la Scânteia fusese respins la inspecţia tehnică

Microbuzul implicat în tragedia de la Scânteia fusese respins la inspecţia tehnică
Sursa foto: Scanteia
19 Aug 2009   •   11:56

Noi informaţii în cazul tragediei de la Scânteia. Microbuzul în care au murit 14 persoane după ciocnirea cu un tren ar fi putut avea probleme tehnice, arată Evenimentul Zilei. În luna februarie, maşina fusese respinsă la inspecţia tehnică.
Potrivit martorilor tragediei, microbuzul s-ar fi oprit în mod inexplicabil pe liniile de tren. În plus, cu numai trei zile înainte de accident viza tehnică expirase şi nu fusese reînnoită.


Luni dimineaţă, şoferul care a provocat tragedia rutieră din Scânteia a murit. Din cauza şocului, acesta a suferit mai multe leziuni ale organelor interne, o fractură de femur şi fractură de bazin. Medicii spun că practic oasele sale au fost sfărâmate.

Bilanţul victimelor a ajuns, astfel, la 14 morţi şi doi răniţi. Printre pasagerii microbuzului se afla şi un copil de zece ani, care a decedat.
Incidentul s-a produs vineri, în jurul orei 14:00, în dreptul gării din localitatea Scânteia, judeţul Iaşi. Microbuzul care efectua o cursă Iaşi - Scânteia şi în care se aflau 16 persoane a fost lovit de un tren accelerat.
Primele cercetări au scos la iveală faptul că şoferul se face vinovat de producerea accidentului, deoarece nu ar fi respectat semnalele acustice şi vizuale de la calea ferată.
În momentul impactului, trenul circula cu viteza de 80 km/h, iar microbuzul a fost purtat mai mult de 200 de metri.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: accident microbuz
Parteneri
Reţeaua generalilor. Traseul banilor proveniţi din şpăgi
x close