Antena 3 CNN Actualitate Mihai Chiţac contestă plata despăgubirilor de două milioane de lei către victimele revoluţiei

Mihai Chiţac contestă plata despăgubirilor de două milioane de lei către victimele revoluţiei

Mihai Chiţac contestă plata despăgubirilor de două milioane de lei către victimele revoluţiei
Sursa foto: mihai chitac
15 Mai 2010   •   17:28

Fostul general Mihai Chiţac a contestat plata sumei de două milioane de lei către victimele revoluţiei din decembrie 1989 de la Timişoara şi rudelor acestora, obligaţie impusă prin sentinţa penală, care i-a adus şi condamnarea la 15 ani de detenţie, potrivit Mediafax.

Ministerul Apărării a fost obligat la plata despăgubirilor, în solidar cu Mihai Chiţac - general degradat militar în urma condamnării la închisoare -, instituţia achitând încă din 2005 sumele către persoanele care s-au constituit părţi civile în procesul penal privind revoluţia de la Timişoara.

Un complet al Secţiei contencios administrativ şi fiscal - Curtea de Apel Bucureşti a dezbătut în 11 mai, contestaţia formulată de Mihai Chiţac împotriva deciziilor de imputare numerele 255/28 decembrie 2000 şi 191/26 septembrie 2002, emise de UM 02544/E Bucureşti, pentru peste 1.900.000 de lei şi, respectiv, 167.000 de lei.

Curtea de Apel Bucureşti urmează să se pronunţe în acest caz în 18 mai.

Deciziile de imputare au fost emise ca urmare a punerii în executare a sentinţei penale din 15 iulie 1999 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru plata despăgubirilor către părţile civile din dosarul revoluţiei de la Timişoara, în scopul recuperării acestora.

Mihai Chiţac a contestat în 2005 aceste decizii de imputare, însă procesul a fost suspendat pentru finalizarea dosarului penal, în urma căruia a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare.

În 5 mai 2010, Mihai Chiţac a părăsit arestul, Curtea Militară de Apel permiţându-i întreruperea pedepsei pentru a putea fi operat pe cord deschis. Acesta a mai fost eliberat de cinci ori din motive medicale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close