Antena 3 CNN Actualitate Mihai Gâdea: Este important ca opinia publică să afle informaţiile din cazul lui Adrian Zglobiu până la capăt

Mihai Gâdea: Este important ca opinia publică să afle informaţiile din cazul lui Adrian Zglobiu până la capăt

Mihai Gâdea: Este important ca opinia publică să afle informaţiile din cazul lui Adrian Zglobiu până la capăt
28 Mai 2014   •   14:43
Realizatorul emisiunii Sinteza Zilei, Mihai Gâdea, a comentat în direct la Antena 3 cazul lui Adrian Zglobiu, bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu. Zglobiu a fost transportat astăzi la Spitalul de Psihiatrie, după ce a încercat să-şi ia viaţa.

"Cred că este foarte important ca toată opinia publică, toate instituţiile statului să afle toate informaţiile până la capăt. Cred că instituţiile statului le ştiu, dar cred că este foarte util şi necesar ca opinia publică să ştie tot ce se întâmplă pentru că, în momentul de faţă, desigur, putem avea de a face cu un om care este tulburat. Dar pe cineva care este tulburat ce faci? Îl agresezi şi mai rău, îl înspăimânţi şi mai rău pentru a obţine ceva dramatic din partea lui? Este pur şi simplu strigător la cer ce se întâmplă la Constanţa”, a declarat Mihai Gâdea.

Mihai Gâdea a dezvăluit o serie de informaţii ce vor fi dezvoltate în această seară în cadrul emisiunii Sinteza Zilei.

Pe omul acesta nu-l cunosc, nu ştiu nimic despre el de dinainte, dar am văzut gestul pe care l-a făcut. Am văzut cum era înainte să stea 36 de ore în arestul Poliţiei şi cum a ieşit. Cred că nu trebuie să fii nici psiholog, nici psihiatru, trebuie să fii numai om care să fie cu minţile la el şi să observe că, practic, Adrian Zglobiu a ieşit de acolo traumatizat”, a precizat Mihai Gâdea.

Ce s-a întâmplat cu acest om în arestul Poliţiei? (...) Adrian Zglobiu a spus în afara interviurilor pe care le-a dat, şi nu doar o dată, că decât să ajungă la Poarta Albă să fie violat mai bine se sinucide. Având această informaţie, i-am adresat aseară această întrebare pentru că mi se părea că nu este numai o datorie jurnalistică, ci este o datorie de om. Dacă există această intenţie, dacă omul gândeşte în aceşti termeni, apropiaţii, cei care ar putea să-l sprijine să ştie! Instituţiile statului să ştie! Şi de ce ar trebui să ştie instituţiile statului? Pentru că situaţia pare că este mult mai complicată. Procurorul pe mâna căruia a fost dat Adrian Zglobiu are nişte antecedente de îţi stă ceasul. (...) A fost dat de două ori afară din magistratură pentru abuz în serviciu”, a mai spus realizatorul emisiunii Sinteza Zilei.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close