Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Economiei vrea să vândă nişte pachete de acţiuni, pentru suma de trei miliarde de euro

Ministerul Economiei vrea să vândă nişte pachete de acţiuni, pentru suma de trei miliarde de euro

Ministerul Economiei vrea să vândă nişte pachete de acţiuni, pentru suma de trei miliarde de euro
Sursa foto: Foto: dictionarfiscal.ro
05 Iun 2011   •   17:23

Ministerul Economiei vrea să vândă nişte pachete minoritare de acţiuni la patru companii unde statul este acţionar, sperând să obţină pe ele suma de trei miliarde de euro, informează Mediafax.

Banii pe care i-ar obţine de pe acţiunile respective, ar fi investiţi în proiecte de dezvoltare a infrastructurii şi în asistenţă socială.

"Sperãm ca din vânzarea acestor pachete de acţiuni sã obţinem între douã şi trei miliarde de euro. Însã, important este modul cum vindem acţiunile şi programarea acestora, astfel încât sã obţinem preţul cel mai bun. Ne-am propus ca pânã la sfârşitul lui 2012 sã finalizãm vânzarea acţiunilor la cele patru companii, cel mai avansat din acest punct de vedere fiind procesul de la compania Petrom unde, pânã la sfârşitul anului sperãm sã vindem cei 9% pe care ni i-am propus. Oricum, nu ar fi o idee bunã sã scoatem toate pachetele la vânzare în acelaşi timp, pentru cã statul ar avea de pierdut", a explicat Claudiu Stafie, secretar de stat în Ministerul Economiei.


×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close