Ministerul Educaţiei propune ca studenţii să aibă liber vineri şi luni, pentru a putea vota acasă

de M.Z.    |    10 Noi 2014   •   19:18
Ministerul Educaţiei propune ca studenţii să aibă liber vineri şi luni, pentru a putea vota acasă Foto: Agerpres

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a propus Guvernului, luni, suspendarea cursurilor din universităţi în zilele de 14 şi 17 noiembrie, pentru ca studenţii să poată merge să voteze în localităţile unde au domiciliul, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Propunerea MEN, sub forma unui proiect de hotărâre de guvern, va fi discutată în şedinţa de guvern de marţi.

Proiectul de HG prevede suspendarea cursurilor din instituţiile de învăţământ superior pentru zilele de vineri, 14 noiembrie, şi luni, 17 noiembrie.

"Decizia MEN vine în sprijinul facilitării exercitării dreptului la vot pentru studenţi şi personalul din universităţi, care au domiciliul în alt loc decât acela unde îşi desfăşoară activitatea academică. MEN precizează că instituţiile de învăţământ superior sunt cele care, în baza autonomiei universitare, hotărăsc zilele când se vor recupera cursurile suspendate", se arată în comunicat.

Turul al doilea al alegerilor prezidenţiale va avea loc duminică, 16 noiembrie.

La turul I, mai mulţi studenţi din provincie care învaţă în Capitală au reclamat aglomeraţia de la o secţie de votare aflată în vecinătatea campusului Regie. Potrivit legii, eu putea vota la orice secţie, pe listele suplimentare.

x close