Antena 3 CNN Actualitate Ministrul de Interne, Carmen Dan, despre cazul tinerei românce fără identitate

Ministrul de Interne, Carmen Dan, despre cazul tinerei românce fără identitate

Ministrul de Interne, Carmen Dan, despre cazul tinerei românce fără identitate
Sursa foto: foto: Facebook/ Carmen Dan
26 Dec 2017   •   21:44

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a făcut o serie de afirmații în cazul Aleksandrei, tânăra invizibilă pentru autorități, tânăra care până la vârsta de 24 de ani nu are un certificat de naștere sau vreun act care să-i confirme identitatea.

Tânăra de 24 de ani a spus că de la Ministerul de Interne a primit un e-mail în care i se spunea să se ducă să obțină un act de cetățean străin cu care vine să dea examen în România.

"Aș afirma cu aproape certitudine că nu Ministerul de Interne i-a făcut o astfel de recomandare și dacă i-a făcut o astfel de recomandare nu putea să o facă decât în baza unei corespondențe cu autoritatea pentru cetățenia română. Dar nu așa se rezolvă problema tinerei, mie mi-a fost sesizat acum o oră- o oră și jumătate această situație și cât am putut să verific am și făcut-o. Am dorință și timp să rezolv orice situație care îmi este sesizată. Din datele pe care le am eu până acum, în 14 sau 15 noiembrie, domnișoara a trimis o adresă de e-mail la Ministerul de Interne în care solicită înregistrarea nașterii. Până în acest moment s-a solicitat, prin intermediul Ambasadei României din Germania, un extras cu datele mamei, datele corecte, pentru că s-a mai trimis un astfel de extras cuprinzând date incorecte. În baza acestui extras și a sentinței de stabilire a paternității urmează să se întocmească actul de naștere", a explicat Carmen Dan. 

Ministrul de Interne a promis că se va ocupa personal de cazul tinerei și o va ajuta să intre în posesia unui act de identitate.

Mai multe informații despre acest caz puteți găsi aici

 

×
Subiecte în articol: carmen dan
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close