Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii, despre scandalul Căminele Groazei: "Nu se va întâmpla în stil românesc. Vom face o reformă în sistem"

Ministrul Muncii, despre scandalul Căminele Groazei: "Nu se va întâmpla în stil românesc. Vom face o reformă în sistem"

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a vorbit, în exclusivitate la Antena 3 CNN, despre scandalul Căminele Groazei.

Ministrul Muncii, despre scandalul Căminele Groazei: "Nu se va întâmpla în stil românesc. Vom face o reformă în sistem"
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iul 2023   •   14:49

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN ce măsuri au fost luate deja în scandalul Căminelor Groazei.

"Este o situaţie instituţională gravă. Primele două măsuri care au fost deja luate sunt cercetarea disciplinară a responsabililor de aceste situaţii revoltătoare, directorul AJPIS Mureş, inspectorii sociali care au fost în control, directorul Direcţiei Inspecţie Socială din ANPIS, toţi aceştia sunt în cercetare disciplinară. Respectăm legea, aceasta este procedura legală.

Totodată, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi a retras deja licenţa Asociaţiei Re-Min pentru centrul Căsuţa Lu’ Min, ceea ce înseamnă că centrul acum este închis". a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

"Nu se va întâmpla în stil românesc. Vom face o reformă în sistem"

"Pe lângă asta, azi, Corpul de Control al Ministrului Muncii a plecat la Mureş. Trebuie să vedem exact, acolo în teren, care este situaţia reală şi, mai ales, cum s-a ajuns aici, cum este posibil ca o organizaţie non-guvernamentală să aibă ochii deschişi şi instituţiile statului să îi ţină închişi.

Citeşte şi: ”Era piele și os, era acoperită de muște! Poarta era închisă cu un lanț gros și un lacăt”. Ce au găsit anchetatorii la centrul groazei din Mureș

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Vă asigur că de data asta nu se va întmpla în stil românesc, că azi ne ocupăm de un subiect care arde şi mâine toată luea uită. Noi, cu seriozitate, cu strategie bine conturată şi impecabil implementată veţi vedea că vom lua decizii instituţionale care, pe de o parte toţi cei vinovaţi să plătească, iar pe de altă parte vom face o reformă reală a tot ce înseamnă instituţii de asistenţă Socială în România", a mai spus ministrul Muncii.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close