Ministrul Transporturilor: CNADNR are responsabilitatea deszăpezirii drumurilor naţionale şi să intervină unde sunt urgenţe

de G.S.    |    12 Feb 2012   •   14:22
Ministrul Transporturilor: CNADNR are responsabilitatea deszăpezirii drumurilor naţionale şi să intervină unde sunt urgenţe Foto: INTACT Images

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România are în responsabilitate deszăpezirea drumurilor naţionale şi doar acolo unde sunt cazuri de urgenţă s-a acţionat cu utilaje CNADNR, a declarat duminică, ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare.

Conform acestuia, autorităţile locale trebuie să asigure deszăpezirea drumurilor judeţene, comunale şi a celor din interiorul localităţilor.

„Există o delimitare clară de competenţe între noi, ca MTI, şi autorităţile locale. Am informat şi vom continua informarea autorităţilor locale despre posibilitatea închiderii anumitor drumuri, dar noi avem în responsabilitate deszăpezirea drumurilor naţionale. Autorităţile locale au responsabilitatea deszăpezirii drumurilor judeţene, comunale şi a celor din interiorul localităţilor. Numai acolo unde sunt cazuri de urgenţă, unde sunt vieţi omeneşti de salvat, unde salvarea trebuie să ajungă, unde materiile prime trebuie să ajungă, alimentele trebuie să ajungă, numai acolo am acţionat cu utilajele noastre. Nu au fost puţine cazuri, dar trebuie să ne respectăm atribuţiile ca să fim eficienţi şi, dacă nu respectăm aceste reguli, succesul acestei operaţiuni este pus în pericol. Cred că vom reuşi, pentru că am clarificat destul de bine această situaţie în comandament astăzi duminică”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Alexandru Nazare.

Şeful de la Transporturi a precizat că, în prezent, CNADNR acţionează în teren cu 2.315 utilaje, suplimentarea numărului acestora fiind cerută încă de sâmbătă către direcţiile regionale de drumuri care vor fi în principal afectate de avertizarea de Cod portocaliu de ninsori.

Conform lui Nazare, în stoc există 800 de tone de motorină, 80.000 de tone de nisip, 40.000 de tone de sare şi 35.000 de tone de clorură de calciu la dispoziţie.

De asemenea, el a atras atenţia că, probabil, vor fi închise drumuri pentru intervenţia utilajelor, dar şi pentru înlăturarea posibilităţii de a mai exista cazuri de maşini blocate în nămeţi.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close