Antena 3 CNN Actualitate Mircea Băsescu, la DNA. Fratele fostului președinte, audiat ca martor în dosarul cu Bercea

Mircea Băsescu, la DNA. Fratele fostului președinte, audiat ca martor în dosarul cu Bercea

Mircea Băsescu, la DNA. Fratele fostului președinte, audiat ca martor în dosarul cu Bercea
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Iun 2016   •   12:51

UPDATE 12.51- Fratele lui Traian Băsescu a ieșit de la DNA după mai bine de două ore și a spus că a dat declarații ca martor în dosarul pe care îl are cu clanul Bercea.

”Am dat declarații în dosarul în care familia Anghel este anchetată pentru cumpărare de influență”, a spus Mircea Băsescu, vineri, la ieșirea de la DNA.

Este vorba despre un denunț pe care l-a făcut Mircea Băsescu, după ce avocatul său a făcut o plângere la DNA.

Mircea Băsescu susține că sunt date noi în dosarul în care rudele lui Bercea sunt cercetate pentru cumpărare de trafic de influență și șantaj.

UPDATE 11.17 - Mircea Băsescu s-a prezentat vineri la DNA pentru a fi audiat într-un dosar în care el a făcut plângere, potrivit unor surse judiciare, citate de Antena 3.

La sosirea la DNA, Mircea Băsescu nu a dorit să facă declarații.

Este prima dată când Mircea Băsescu vine la DNA București, el a fost până acum numai la DNA Constanța, în dosarul cu familia Bercea.

Așadar, se pare că vizita de vineri de la DNA nu are nimic de-a face cu trecutul lui penal.

----------------------------

Știrea inițială 10.20

Fratele fostului președinte Traian Băsescu a ajuns, vineri dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Deocamdată nu se știe dacă este vorba despre un nou dosar sau o audiere într-in dosar deja existent.

Citiți și VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de influenţă. Fratele fostului preşedinte a fost acuzat că a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care acesta era judecat pentru tentativă de omor.

Pe 26 noiembrie 2015, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, aflat în arest preventiv din 20 iunie, să fie judecat în arest la domiciliu, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Marian Căpăţână, judecat în acelaşi dosar.

×
Subiecte în articol: mircea basescu Bercea Mondial
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close