Antena 3 CNN Actualitate Mircea Băsescu va fi trimis în judecată. Dosarul Bercea-Băsescu va pleca spre instanţă

Mircea Băsescu va fi trimis în judecată. Dosarul Bercea-Băsescu va pleca spre instanţă

de M.Z.    |    11 Iul 2014   •   10:12
Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, va fi trimis în judecată pentru trafic de influenţă, în dosarul Bercea-Băsescu.
 
Anchetatorii au decis că au destule probe şi trebuie să trimită această cauză în instanţă. Astăzi sau la începutul săptămânii viitoare, dosarul va fi trimis în judecată.

Avocatul familiei Bercea, Pavel Abraham, va depune la DNA noi înregistrări, primite chiar de la fiica lui Bercea Mondial. Culmea coincidenţei, ieri au avut loc percheziţii în dosarul Bercea-Băsescu. Procurorii au descins la casa fiicei lui Bercea Mondial, Gabi Anghel, căutând înregistrări importante.

Procurorii ar fi avut informaţii că Izaura Anghel ar fi dat rudelor o serie de documente. Rudele lui Bercea sunt supărate şi spun că percheziţiile ar trebui extinse şi la celelalte părţi implicate în dosar. 

Apărătorul lui Bercea Mondial a anunţat că a formulat un denunţ împotriva a doi procurori, pentru modul ilegal în care au soluţionat cazul la Constanţa şi a sesizat în acest sens şi Consiliul Superior al Magistraturii. 
 
Un nou dosar pentru "Băsică", fiul lui Bercea. Florin Anghel, acuzat de cumpărare de influenţă

 
Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.
 
Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Pe 20 iunie, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

Cât de BOGAT este Mircea Băsescu? Iată care este averea fratelui preşedintelui

×
Subiecte în articol: mircea basescu
Parteneri
x close