Mircea Dumitru, ministrul Educației: ”Suntem încă departe de şcoala pe care ne-o dorim şi pe care o merită copiii noştri”

12 Sep 2016   •   16:01
Mircea Dumitru, ministrul Educației:  ”Suntem încă departe de şcoala pe care ne-o dorim şi pe care o merită copiii noştri” Foto: Facebook

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru le-a transmis, luni, elevilor, părinţilor şi profesorilor prezenţi la festivităţile legate de începerea anului şcolar de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Capitală că învăţământul trebuie să se schimbe structural.

„În fiecare an pierdem mii de elevi care încheie studiile liceale fără să obţină o diplomă de bacalaureat, fără să aibă o calificare sigură care să-i permită să aibă o carieră şi să ducă o viaţă decentă. Dacă în acest dezastruos rezultat mai adăugăm procentele celor care abandonează şcoala înainte de a termina ciclul obligatoriu sau pe parcurs, se conturează un tablou al şcolii şi educaţiei în România. Suntem încă departe de şcoala pe care ne-o dorim şi pe care o merită copiii noştri”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru la festivităţile deschiderii anului şcolar 2016-2017 de la Colegiul Mihai Eminescu din Capitală.

 

Parteneri
x close