Antena 3 CNN Actualitate Româncele Andreea Mitu și Patricia Țig, anchetate de procurorii francezi pentru un posibil meci trucat la Roland Garros

Româncele Andreea Mitu și Patricia Țig, anchetate de procurorii francezi pentru un posibil meci trucat la Roland Garros

Procurorii francezi au anunțat, marți, că au deschis o anchetă asupra unui presupus meci aranjat, la dublu, desfășurat la Roland Garros, în care au evoluat jucătoarele românce Andreea Mitu și Patricia Țig (foto).

Româncele Andreea Mitu și Patricia Țig, anchetate de procurorii francezi pentru un posibil meci trucat la Roland Garros
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    06 Oct 2020   •   22:00

Investigația, derulată de o divizie specială a autorităților franceze, vizează suspiciuni de "fraudă comisă în grup organizat și corupție activă și pasivă", relatează agenția Reuters.

Partida vizată a avut loc săptămâna trecută și a fost câștigată de perechea Mitu - Țig, care s-a impus în fața perechii formate din Yana Sizikova (Rusia) și Madison Brengle (SUA).

Suspiciunile de trucare au fost alimentate de numărul neobișnuit de mare de pariuri încheiate pe acest meci precum și de evoluția neașteptată a rusoaicei Sizikova, care a greșit mult în setul al 2-lea și a pierdut mingi considerate "accesibile" de către presa sportivă.

Oficialii de la Roland Garros au refuzat să comenteze situația și au îndrumat jurnaliștii către forul de integritate (Tennis Integrity Unit) care, la rândul său, a respins orice comentarii.

×
Subiecte în articol: Mitu Țig Roland Garros
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close