Antena 3 CNN Actualitate Moment ISTORIC. Peste 30.000 de credincioşi şi 2.000 de invitaţi oficiali, la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului - Galerie FOTO, VIDEO

Moment ISTORIC. Peste 30.000 de credincioşi şi 2.000 de invitaţi oficiali, la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului - Galerie FOTO, VIDEO

Moment ISTORIC. Peste 30.000 de credincioşi şi 2.000 de invitaţi oficiali, la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului - Galerie FOTO, VIDEO
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    25 Noi 2018   •   08:18

SFINȚIRE CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Zeci de mii de credincioşi au venit duminică la Slujba de Sfinţire a Catedralei Naţionale.

Slujba Acatistului Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina a început în faţa Catedralei la ora 8.00 şi a continuat în faţa Sfintei Mese a Altarului Catedralei Naţionale, la ora 9.00, cu Slujba de Sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale.

La sfârşitul slujbei a fost citat Actul de sfinţire.

Sfânta Liturghie a început la ora 10.30 şi a fost săvârşită în interiorul Catedralei Naţionale.

UPDATE 10.30 - Sfânta Liturghie a început.

UPDATE - Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, au oficiat, duminică, Slujba de Sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale.

La finalul acesteia, a fost citit Actul de sfinţire. 

După finalul Liturghei, toţi credincioşii pelerini ortodocşi prezenţi vor avea acces în Catedrală, atât în ziua sfinţirii (25 noiembrie), cât şi în zilele următoare (26-29 noiembrie, „zilele sfinţirii”), având posibilitatea să se închine în Altar, nou sfinţit.

Incidente la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Zeci de oameni au avut nevoie de îngrijirile medicilor

UPDATE ora 9.00 - A început Slujba de Sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale.

La sfârşitul slujbei se va citi Actul de sfinţire.

UPDATE - A fost săvârşită Slujba Acatistului Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina în Catedrala Naţională.

UPDATE ora 8.00 - Premierul Viorica Dăncilă a ajuns, duminică, dimineaţă, în jurul orei 08.00, la Catedrala Mântuirii Neamului, pentru a participa la slujbă.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost invitat la eveniment, dar a anunţat că nu poate participa, deoarece este la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

SFINȚIRE CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Traficul este restricţionat în Capitală, începând de sâmbătă noapte şi până duminică, ora 20:00, din cauza sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului, la care sunt aşteptaţi aproximativ 30.000 de oameni, informează Brigada Rutieră.

Trafic restricționat. Care sunt rutele ocolitoare

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Povestea clopotelor care vor răsuna în timpul sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului

SFINȚIRE CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI

Recomandările ISU Bucureşti-Ilfov pentru cei care vor să asiste la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului

La ora 13.00, racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României şi racla cu moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina vor fi aşezate la ieşirea din Sfântul Altar al Catedralei Naţionale pentru a fi cinstite de către credincioşi, după închinarea acestora în Sfântul Altar.

Tot ceea ce trebuie să știi despre Catedrala Mântuirii Neamului. Date tehnice

SFINȚIRE CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. În acelaşi cadru, în seara zilei de duminică, începând cu ora 18.30, va avea loc un Concert extraordinar, la Sala Palatului, organizat de Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române, cu participarea Grupului psaltic „Tronos”, a Orchestrei reprezentative a Armatei Române şi a Orchestrei Naţionale „Lăutarii din Chişinău”.

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Amendă pentru constructorul Catedralei Mântuirii Neamului

SFINȚIRE CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI

Cum arată acum Catedrala Mântuirii Neamului. Imagini din interior

Locul în care este ridicată Catedrala Mântuirii Neamului, în spatele Casei Poporului, nu este ales întâmplător.

Acolo, în timpul comunismului, existau cinci biserici. Trei dintre ele au fost demolate de Nicolae Ceauşescu.

Klaus Iohannis nu va participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Motivul invocat de şeful statului

SFINȚIRE CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Catedrala este proiectată să reziste cel puţin 500 de ani şi la cutremure multiple cu magnitudine de peste 8,5 pe scara Richter, iar în subsolul clădirii se vor găsi şase adăposturi antiatomice pentru situaţiile de urgenţă, care pot adăposti câte 300 de persoane fiecare.

 

×
Subiecte în articol: slujba catedrala Klaus Iohannis
Parteneri
Hidroelectrica a anunţat perioada în care se transmite indexul în mai 2024
x close