Antena 3 CNN Actualitate Mugur Ciuvică: "Operațiunea care a dus la demisia Gabrielei Firea a fost făcută pentru a-i uşura candidatura lui Nicuşor Dan"

Mugur Ciuvică: "Operațiunea care a dus la demisia Gabrielei Firea a fost făcută pentru a-i uşura candidatura lui Nicuşor Dan"

Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, a comentat la Antena 3 CNN contextul evenimentelor care au culminat cu demisia ministrului Gabriela Firea din Guvernul condus de Marcel Ciolacu.

Mugur Ciuvică: "Operațiunea care a dus la demisia Gabrielei Firea a fost făcută pentru a-i uşura candidatura lui Nicuşor Dan"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iul 2023   •   14:59

"S-a mers pe ideea asta, să detensioneze un pic lucrurile, să scoată partidul de sub imaginea (negativă) creată în aceste zile. Am apreciat gluma colegei dvs. cu privire la faptul că PSD-iștilor le-a fost frică de proteste. Asta m-a amuzat, pentru că a fost protest ieri seară: au fost 20-30 de rătăciți în Piața Victoriei, cu trei pancarte. 

Dacă se teme PSD-ul de 20-30 de rătăciți, ar trebui ca tot PSD-ul să-și dea demisia și să se apuce de alte treburi. În schimb, problema de imagine pentru partid s-a creat, pe seama faptului că în anturajul doamnei Firea ar exista personajul ăsta odios (Ștefan Godei, n.r.), chiar dacă eu am mari semne de întrebare cu privire la exagerările făcute.

Nu trebuie să fii mare analist politic să îți dai seama că doamna Firea, prin anturajul ei, a fost 'lipită' la nivel de imagine de azilele din Voluntari și evident că acest lucru merge și spre partid. Și atunci au zis, probabil, 'domnule, hai să pleci, ca să nu ne mai considere lumea pe noi responsabili' (...) 

Citește și: Gabriela Firea a demisionat din funcția de Ministru al Familiei

Cele două demisii (din ultimele două zile) sunt două demisii complet diferite.

La doamna Firea este vorba de o chestiune de percepție publică, ea neavând nicio treabă cu azilele.

Mugur Ciuvică: "Dacă Gabriela Firea și-a dat demisia din Guvern pentru o problemă de imagine, mă gândesc că și candidatura la Primăria Capitalei devine imposibilă"

La domnul Budăi, cred că el ar fi trebuit, dacă tot și-a dat demisia, să-și asume și partea lui de vină pentru situația dezastruoasă în care se află tot sistemul ăsta de azile din România, nu alea trei din Voluntari. Ori, el n-a făcut chestia asta (...)

Și eu cred că o parte din operațiunea asta cu azilele, mai ales pe zona de propagandă, a fost împotriva candidatei Firea, ca să îl 'ușureze' pe Nicușor Dan la anul.

Cred lucrul ăsta. Deci, cred ce a spus doamna Firea în privința asta.

Ce o să se întâmple până la anul? Nu știu. Nu sunt consultantul politic al doamnei Firea dar, dacă a fost obligată să-și dea demisia din Guvernul României pentru problema asta de imagine, mă gândesc că și candidatura (la Primăria Capitalei) cu problema asta de imagine va fi foarte dificilă, dacă nu imposibilă", a spus Mugur Ciuvică la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close