Antena 3 CNN Actualitate Muncitorii din Sri Lanka, concediați la Botoșani, au plecat spre noul loc de muncă din Jucu, județul Cluj - FOTO

Muncitorii din Sri Lanka, concediați la Botoșani, au plecat spre noul loc de muncă din Jucu, județul Cluj - FOTO

Muncitorii din Sri Lanka, dați afară de la compania din Botoșani, pentru care ministrul Muncii, Violeta Alexandru, s-a implicat să le găsească loc de muncă, au fost angajați de o companie de prelucrare a cafelei, în comuna Jucu, din județul Cluj.

Muncitorii din Sri Lanka, concediați la Botoșani, au plecat spre noul loc de muncă din Jucu, județul Cluj - FOTO
Sursa foto: Facebook/ Marian Rădună
27 Mai 2020   •   23:54

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, compania De'Longhi România a propus Ministerului Muncii și Protecției Sociale să îi angajeze pe cei 33 muncitori din Sri Lanka, care rămăseseră fără slujbe și fără posibilitatea de a se întoarce acasă.

Compania va asigura transportul București – Cluj pentru cele 33 de persoane, le va asigura cazare în apropierea fabricii și va semna cu ele contracte de muncă, respectând aceleași condiții de salarizare și de pregătire ca ale tuturor celorlalți angajați de la Jucu.

„Decizia Ministerului Muncii și Protecției Sociale de a accepta oferta companiei noastre de preluare a muncitorilor din Sri Lanka rămași fără contract ne bucură foarte mult. Am putut remedia o situație dificilă pentru acești oameni, într-un timp record și am demonstrat, de asemenea, celor care aleg să părăsească România pentru munci sezoniere, că există de lucru aici, acasă, în condiții corecte, de respect și de securitate”, a transmis conducerea companiei De'Longhi România.

Miercuri seară, muncitorii au plecat în sfârșit spre Cluj.

×
Subiecte în articol: muncitori Sri Lanka
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close