Antena 3 CNN Actualitate Municipalitatea discută despre problema parcărilor din Capitală

Municipalitatea discută despre problema parcărilor din Capitală

Municipalitatea discută despre problema parcărilor din Capitală
25 Mar 2008   •   09:30

Problema parcărilor din Capitală revine marţi pe agenda consilierilor municipali. Potrivit proiectului municipalitatea va construi în următorii ani aproximativ 9.000 de locuri de parcare, în Capitală. Anul acesta vor începe lucrările la parcarea subterană din Piaţa Universităţii, care va avea aproximativ 1.000 de locuri. În ceea ce priveşte parcarea de la Gara de Nord, aceasta va avea aproximativ 1.700 de locuri şi va cuprinde şi o autogară pentru mijloacele de transport în comun.

În acest moment există însă un litigiu cu Ministerul Transporturilor pentru proprietatea terenului pe care urmează să se amplaseze parcarea şi care blochează începerea lucrărilor. În privinţa taxelor pe care le vor plăti bucureştenii pentru aceste parcări, autorităţile locale spun că este prematură anunţarea unei sume precise.

În caietele de sarcini va fi impus însă un maxim de tarif, de care operatorul va trebui să ţină seama. Strategia de parcare a fost elaborată de Primăria Municipiului Bucureşti în parteneriat cu o firmă de consultanţă spaniolă. Inginerii spanioli au împărţit centrul Bucureştiului în 25 de subzone, pentru a stabili un necesar de locuri de parcare, dar şi posibilităţile de construire a acestora.

Locurile de parcare care urmează să fie construite de municipalitate nu rezolvă însă problema numărul 1 a oraşului. Numai în zona centrală a Bucureştiului, delimitată de Piaţa Victoriei, Piaţa Romană, Universitate, Piaţa Unirii, locuiesc peste o sută de mii de proprietari de maşini. Mai mult, ritmul de înmatriculare a maşinilor în Bucureşti depăşeşte cu mult oferta de locuri de parcare identificată de autorităţi, în medie fiind înmatriculate o mie de maşini pe zi.

La şedinţa Consiliului General de marţi va fi dezbătut şi proiectul de hotărâre prin care municipalitatea ar urma să preia în administrare de la primăriile de sector 64 străzi şi 40 de intersecţii, pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii.

Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat, autorităţile municipale vor administra 460 de artere de circulaţie, nouă pasaje rutiere, 23 de poduri şi 40 de pieţe-intersecţii.

Antena 3

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close