Antena 3 CNN Actualitate Năstase trebuia să ajungă la închisoare din ziua în care a încercat să se sinucidă. Medicii au amânat nejustificat şi ilegal externarea

Năstase trebuia să ajungă la închisoare din ziua în care a încercat să se sinucidă. Medicii au amânat nejustificat şi ilegal externarea

Năstase trebuia să ajungă la închisoare din ziua în care a încercat să se sinucidă. Medicii au amânat nejustificat şi ilegal externarea
Sursa foto: Foto: thinkprogress.org
02 Iul 2012   •   20:10

Medicii de la Floreasca au greşit - Adrian Năstase trebuia să ajungă la închisoare încă din ziua în care a încercat să se sinucidă. Asta spune un judecător al Tribunalului Bucureşti care îi acuză pe medici că au amânat în mod nejustificat şi ilegal externarea fostului premier. Iar tensiunea în acest caz creşte. În exclusivitate la Antena 3, fiul lui Andrei Năstase a spus că unul dintre avocaţii tatălui său s-a retras din dosar după ce ar fi primit ameninţări.


În motivarea Tribunalului Bucureşti se arată că Adrian Năstase ar fi trebui să fie dus la închisoare IMEDIAT după ce i  s-a acordat primul ajutor, pentru plaga împuşcată, pentru că nu exista nicio decizie judecătorească de amânare a executării pedepsei. Concret, medicilor de la Floreasca li se reproşează că au încercat: " să amâne, în mod nejustificat şi cu nesocotirea dispoziţiilor legale, externarea persoanei condamnate Adrian Năstase".

Judecătorul susţine că medicii care l-au îngrijit pe fostul premier şi-au arogat anumite drepturi care nu sunt prevăzute de lege. 

"Medicul care examinează persoana condamnată la primirea în penitenciar decide dacă aceasta trebuie internată/consultată într-un spital din reţeaua Ministerului Sănătăţii, şi nu invers; în speţă, nu medicul de la Spitalul Floreasca decide dacă persoana condamnată poate fi sau nu internată într-un penitenciar-spital".

Nici bolile de care suferă Adrian Năstase nu l-au impresionat pe magistrat care consideră că, dacă nu ar fi existat tentativa de suicid, acestea nu ar fi împiedicat arestarea sa.

 În ceea ce priveşte motivarea, este mai mult decât bizară. Instanţa să spună că starea sănătaţii îi permite să fie depus la penitenciar în condiţiile în care nu avea de ce să aprecieze.

Fiul lui Adrian Năstase susţine că starea de sănătate a tatălui său nu este deloc grozavă.

Andrei Năstase a dezvăluit în exclusivitate la Antena3 că unul dintre avocaţii tatălui său, Corneliu Liviu Popescu, cel care urma să-l reprezinte la CEDO, s-a retras din dosar pentru că viaţa familiei sale ar fi fost pusă în pericol.

El a luat această decizie în urma unor ameninţări pe care le-a primit, în urma unei alergii foarte suspecte a soţiei dânsului în momentul în care a fost să-şi facă la spital un control obişnuit. I s-au nominalizat numele sotiei şi copilului, la telefon şi a fost cerut să renunţe la dosarul lui Adrian Năstase.

Pe 5 iulie, Adrian Năstase s-ar putea duce la Tribunal pentru a-şi susţine cauza. El doreşte să obţină în instanţă, întreruperea executării pedepsei, pentru trei luni.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close