Antena 3 CNN Actualitate Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, urmărit penal în dosarul în care este acuzat de plagiat

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, urmărit penal în dosarul în care este acuzat de plagiat

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, urmărit penal în dosarul în care este acuzat de plagiat
Sursa foto: Foto: facebook.com
de M.Z.    |    12 Oct 2016   •   10:33

Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului General în dosarul de plagiat, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la fals intelectual şi uz de fals. 

Potrivit Biroului de presă al Parchetului General, Robert Negoiţă are calitatea de suspect. 

Edilul a spus că i s-a adus la cunoștință miercuri această informație și a adăugat că are nevoie de un avocat.

"Despre dosarul privind plagiatul este vorba. O să mă întorc cu avocat. Consider că am nevoie de avocat. Până acum nu am considerat că am nevoie de avocat. Mi-au adus la cunoştiinţă începerea urmării penale, de asta am fost chemat", a declarat Robert Negoiţă.

În acelaşi dosar, procurorii au început urmărirea penală împotriva lui Ioan Dascălu, cel care a coordonat lucrarea de doctorat a lui Negoiţă, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi uz de fals. 

Pe 4 august, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 anunțau că au în lucru un dosar penal în legătură cu acuzaţia de plagiat la adresa primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, care are un doctorat la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

Pe 24 iulie, Ministerul Educaţiei a anunţat că Secretariatul tehnic al CNATDCU a primit punctul de vedere al Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, punct de vedere în care se constată plagiatul în cazul lucrării de doctorat a lui Robert Negoiţă şi se recomandă retragerea titlului de doctor.

La rândul său, Robert Negoiţă a confirmat procedura demarată de Comisia de Etică a Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” pentru a i se retragere titlul de doctor pe motiv de plagiat, el afirmând că singurul său regret este că s-a lăsat tentat, în trecut, de această ”modă” a titlurilor academice.

Robert Negoiţă a devenit doctor în Ştiinţe Juridice în anul 2012, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", cu teza de doctorat "Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social".

Jurnalista Emilia Şercan a dezvăluit că lucrarea de doctorat semnată de Robert Negoiţă este integral plagiată, fiind copiată de pe internet şi site-uri de socializare.

Potrivit legii drepturilor de autor, "constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă fapta persoanei care îşi însuşeşte, fără drept, în întregime sau în parte, opera unui alt autor şi o prezintă ca o creaţie intelectuală proprie. Împăcarea înlătură răspunderea penală".

×
Subiecte în articol: Robert Negoita plagiat urmarire penala
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close