Nicolae Ceauşescu ar fi împlinit astăzi 95 de ani. Nostalgicii comunişti l-au comemorat pe dictator

de D.D.    |    26 Ian 2013   •   22:55
Nicolae Ceauşescu ar fi împlinit astăzi 95 de ani. Nostalgicii comunişti l-au comemorat pe dictator Foto: Intact Images

Pe-un frig năprasnic, nostalgicii comunişti au organizat un adevărat congres la cimitirul Ghencea din Capitală. S-au adunat la mormântul fostului dictator Nicolae Ceauşescu, care ar fi împlinit azi 95 de ani. N-au vărsat lacrimi, dar au fluturat steguleţe şi pancarte. Iar pentru atmosferă, au instalat pe piatra funerară şi un casetofon. Din care au urlat minute bune cântecele patriotice.

La primele ore, Internaţionala Socialista, melodia de căpatâi a comuniştilor, răsuna în tot cimitirul. Spre mulţumirea tovarăşilor, care au aplaudat-o cu mare entuziasm la sfârşit.

Au intonat şi ei câteva cântece patriotice. Au depus în loc de coroane, colaje cu stema României Socialiste. Au aprins lumănări. Şi... bineînţeles, au depănat amintiri din epoca de aur.

Grupul de nostalgici n-a zăbovit mult la cimitir, din pricina frigului de-afară. Iar cerşetorii care sperau la pomană au rămas aşteptând. Oricum, mulţi nici nu prea ştiau ce sărbătoresc astăzi. Sau, cine e, dincolo de nume, cel pe care-l sărbătoresc.


Parteneri
x close