Antena 3 CNN Actualitate Noi detalii exclusive de la accidentul CE Oltenia. Cum se încearcă muşamalizarea şi ce acuzaţii sunt la adresa noului șef al carierei Jilț Sud Mătăsari

Noi detalii exclusive de la accidentul CE Oltenia. Cum se încearcă muşamalizarea şi ce acuzaţii sunt la adresa noului șef al carierei Jilț Sud Mătăsari

Noul șef al carierei Jilț Sud Mătăsari de la Complexul Energetic Oltenia, unde au murit cei 3 mineri, își începe mandatul cu o acuzație de fals. O echipa Antena 3 CNN a obținut în exclusivitate documentul care arată încercarea de mușamalizare a accidentului şi a actelor.

de Gabriela Mladin    |    20 Ian 2023   •   22:46

O echipa Antena 3 CNN a descoperit că noul șef de la cariera Jilţ Sud Mătăsari, de la Complexul Energetic Oltenia prezent la schimbul 1 al minerilor, nu a trecut nimic în dreptul rubricii de evenimente care au apărut în timpul turei, deși au murit 3 oameni, iar alți 10 au fost grav răniţi. 

Mai exact, deși accidentul de muncă a avut loc la ora 13:00, şeful de tură completează fişa, conform documentului la ora 15:00, fără a consemna incidentul, trecând o linie în locul prevăzut special. 

Ulterior, la câteva zile distanță, fisa este modificată și în dreptul rubricii “ evenimente apărute” este consemnat faptul că o mașina s-a răsturnat.

Documentul a fost depus la poliție și prezentat Corpului de Control al Ministerului Energiei

Mai mult, potrivit informaţiilor obținute de Antena 3 CNN în urma audierilor de la poliţie, mașina cu care s-a produs accidentul de munca la cariera Jilț Sud Mătăsari de la Complexul Energetic Oltenia, nu avea contract încheiat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citește şi: Cine deține ”mașina morții”, implicată în accidentul de la Complexul Energetic Oltenia. Contracte de milioane de euro

Sunt trei astfel de mașini, luate de la un prestator cu care cariera Jilț Sud Mătăsari avusese contract până la mijlocul lunii decembrie 2022. Mașinile rămăseseră în curtea carierei pentru că "licitația se va câștiga tot cu aceeași firmă".

Astfel, la data producerii accidentului în care au murit trei mineri, mașinile nu puteau fi folosite de cei din cariera.

Cel care trebuia să rezolve această problemă era angajatul de la achiziții care a leșinat în timpul controlului ca sa fie scos din companie. 

Mai exact, potrivit surselor Antena 3 CNN,  bărbatul a fost chemat la directorat și a fost pus să semneze contractul de închiriere pe această mașină care să conțină o dată dinaintea producerii accidentului de muncă.

Ca să scape de șefi, să nu ducă la îndeplinire un asemenea fals, angajatul a anunțat că se simte rău. A fost un scandal și a chemat singur ambulanța la sediul companiei pentru a fi dus la spital.

Una dintre victimele accidentului de la Complexul Energetic Oltenia s-a prezentat vineri la spital cu dureri la coloană

„La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu s-a prezentat astăzi după-amiază una dintre victimele accidentului de muncă de la Cariera Jilț Sud Mătăsari, care inițial fusese preluată de elicopterul SMURD și transportat la Spitalul Județean de Urgență Craiova. La UPU Târgu Jiu s-a prezentat acuzând dureri marcate la nivelul coloanei cervicale”, au declarat reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, potrivit Mediafax. 

Medicii au decis să îl interneze pe bărbatul în vârstă de 33 de ani în Secția Ortopedie pentru monitorizare, controlul durerii, reevaluare neurochirurgicală și pentru investigații medicale suplimentare.

Citește şi: Virgil Popescu, în vizită la angajații răniți la Jilț Sud: ”Sunt în afara oricărui pericol”

Vineri, două dintre victimele accidentului de muncă au fost externate din Secția Chirurgie Generală II a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, în stare bună. Celălalt pacient, internat în unitatea medical, a fost transferat la Compartimentul Chirurgie Buco-Maxilo-Facială din cadrul Secției ORL.

Trei persoane au murit şi 10 au fost rănite în accidentul de la cariera Jilţ Sud Mătăsari, după ce o autoutilitară în care se erau 25 de persoane a căzut la o diferență de nivel de aproximativ trei metri.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close