x close

Norica Nicolai, europarlamentar ALDE: Implicarea securității lipsește din Dosarul Revoluției

08 Apr 2019   •   18:28
Norica Nicolai, europarlamentar ALDE: Implicarea securității lipsește din Dosarul Revoluției

Norica Nicolai, europarlamentar ALDE, spune că în Dosarul Revoluției nu a fost adusă în discuție implicarea securității, ci este acreditată doar ideea unei lovituri de stat. 

„Eu, ca și mulți alții, am trăit evenimentele de la 1989 și eram la o vârstă la care puteam să înțeleg. Toți vorbeam, inclusiv cei care ulterior s-au implicat activ în Revoluție, despre implicarea securității, dar ea nu apare în acest dosar. Eu cred că putem comenta acest dosar pentru că, din punctul meu de vedere, comentăm istorie și mai puțin o faptă penală. 

Securitatea lipsește de aici. Se vorbește de manipulare și lipsesc și cei care erau veșnic la televizor cu știri alarmiste pe care mulți dintre români i-am văzut. Încă un lucru mi-a atras atenția. În comunicatul de presă se vorbește despre procesul lui Nicolae Ceaușescu și despre ideea de lovitură de stat. Să înțeleg că va începe domnul Lazăr un proces de reabilitare sau va încerca să redeschidă, măcar pentru istorie, cât mai are din mandat, acel proces să vedem că nu s-au respectat drepturile omului după standardele actuale. 

Cred că această cauză merită dezbătută doar din punct de vedere al istoriei”, a spus Norica Nicolai la Antena 3. 

Citeşte mai multe despre:

europarlamentar Norica Nicolai
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati