Antena 3 Actualitate Norica Nicolai: Şpaga ucide, nesimţirea ucide, lăcomia ucide

Norica Nicolai: Şpaga ucide, nesimţirea ucide, lăcomia ucide

de G.S.    |    01 Noi 2015   •   18:24
Norica Nicolai: Şpaga ucide, nesimţirea ucide, lăcomia ucide

Europarlamentarul Norica Nicolai a explicat, duminică seară, la Antena 3, că printre primele sentimente pe care le-a simţit în urma tragediei din Capitală a fost şi sentimentul de revoltă. 

 
"Dincolo de primele lacrimi, a fost revolta. Pentru că de 25 de ani nu înţelegem nimic. Ce s-a întâmplat a fost emblematic pentru starea lucrurilor în ţara asta. Lăcomia, nemernicia. Ce m-a revoltat a fost că am realizat că ce decidem în ţara asta este pentru oameni. Unii au ales să se afişeze. Poate era mai bine să nu o facă. Dar am văzut şi o mobilizare extraordinară a unei comunităţi profesionale - medicii. Maniera în care au reacţionat, s-au dus voluntari, au încercat să facă tot ce este omeneşte posibil dintr-un sistem care lor nu le oferă prea mult. A fost un sentiment de bucurie. Solidaritatea străzii este un alt sentiment, dar nu ştiu cât va dura. Sper ca de aici înainte să se întâmple ceva care să aducă respectul între noi. Atât de mult m-a revoltat cât de multă micime, să nu ignifuchezi, pentru că nu vrei să investeşti... Este starea asta de lăcomie, de imagine, de putere. Nimeni nu mai vede nimic. Nu vede decât o ţintă falsă. Nu este o dramă a Bucureştiului, este o dramă a României. Şpaga omoară, nesimţirea omoară. Incapacitatea multora dintre cei care decid. Omoară un spirit amorţit. Nu mai suntem în stare să construim ceva până la capăt. Sunt oameni care se gândesc doar cum să profite. Dacă nu ţi-aş fi promis că vin în această seară, poate nu aveam forţa să vin."
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close