Antena 3 CNN Actualitate Nou-născut, găsit cu vânătăi, la Spitalul Orășenesc Oravița. Părinții acuză o asistentă că l-a lovit

Nou-născut, găsit cu vânătăi, la Spitalul Orășenesc Oravița. Părinții acuză o asistentă că l-a lovit

Caz revoltător în Caraş. O asistentă de la Spitalul Orășenesc Oravița este acuzată că a lovit un nou născut. Părinţii bebeluşului povestesc că şi-au găsit fiul cu vânătăi după ce copilul rămăsese în grija asistentei. Oamenii au anunţat Poliţia şi cer să se facă dreptate.

Nou-născut, găsit cu vânătăi, la Spitalul Orășenesc Oravița. Părinții acuză o asistentă că l-a lovit
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    10 Sep 2021   •   10:06

Totul ar fi avut loc în urmă cu două luni, pe Seția de pediatrie a Spitalului Orășenesc Oraviţa. Mama nou-născutului povesteşte că fiul ei avea vânătăi pe bărbie după ce a stat în salon cu asistenta medicală.

"Era fără niciun fel de vânătaie, nu avea nimic. Văzusem copilul când intrase respectiva în tură și nu avea nimic. Și în următoarea tură am fost cu ea la copil și era vânat. Avem poze de la naștere, era perfect sănătos, pentru ca mai apoi să descoperim că are vânătăi.", povestește mama bebelușului.

Părinţii au anunţat conducerea spitalului de cele întâmplate şi au depus o plângere la Poliţie. Un medic legist a confirmat că este vorba despre urme de violenţă. Mai mult, asistenta a fost acuzată şi în trecut că nu are un comportament adecvat faţă de cei mici, spun angajaţii din unitatea medicală.

"A mai avut unele abateri. Avea față de pacienți și de aparținători, fiind mai temperamentala, poate o atitudine mai necorespunzătoare.", admite șeful secției Pediatrie, Dr. Felician Fara.

În schimb, directorul medical al spitalului îi ia apărarea asistentei şi susţine că semnele de pe faţa copilului ar fi putut apărea în urma naşterii.

"Sunt niște echimoze care pot să apară în momentul extracției copilului. Că sunt anumite poziții ale mâinii, ca să nu-i presezi pachetul vascular.", spune directorul Nicolae Rambu.

Oamenii legii au deschis un dosar pentru purtare abuzivă şi continuă cercetările în acest caz. 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close