Antena 3 CNN Actualitate Nou-născuții, predispuși la numeroase probleme de sănătate

Nou-născuții, predispuși la numeroase probleme de sănătate

Nou-născuții, predispuși la numeroase probleme de sănătate
Sursa foto: Sursa: https://unsplash.com/photos/kd3qRzgEl70
18 Mar 2019   •   17:00

Venirea pe lume a unui copil reprezintă o responsabilitate majoră asumată de noii părinți. Copilului trebuie să i se asigure toate condițiile pentru a crește și a se dezvolta într-un mediu echilibrat și armonios. Sănătatea bebelușului este extrem de importantă, iar din această cauză părinții trebuie să facă tot posibilul pentru a-l proteja.

În unele cazuri, copiii se nasc cu anumite afecțiuni care pot fi grave. Acestea sunt momentele în care o asigurare medicală a părinților este  extrem de utilă. O asigurare medicală permite tratarea copiilor fără ca părinții să se preocupe de considerentele financiare, iar o asigurare de sănătate privată le oferă posibilitatea de a alege medicul sau clinica în care vor să își  trateze nou-născutul, în țară sau în străinătate.

Niciun părinte nu dorește să își vadă copilul suferind, dar uneori aceste situații există. Uneori, copiii născuți la termen, fără probleme congenitale existente, pot suferi, în primele luni, de unele afecțiuni. De cele mai multe ori aceste afecțiuni nu sunt grave, dar sunt situații neplăcute pe care părinții trebuie să le gestioneze corespunzător.

Corpul bebelușilor necesită timp pentru a se adapta și pentru a funcționa corespunzător. Părinții trebuie, așadar, să fie mereu alături de copii în aceste momente și să îi aibă sub supraveghere. Orice aspect poate fi un indiciu despre o boală de care cel mic suferă.

Pentru a vă veni în ajutor, vom enumera o parte dintre cele mai des întâlnite boli pe care un nou-născut le poate dezvolta:

  • Răni care pot apărea la naștere. Aceste răni se produc în situația în care nașterea a suferit complicații. De cele mai multe ori, semnele se vindecă repede, dar este recomandată realizarea unei investigații de către medicul specialist.
  • Apnee și culoarea albastră a pielii. Tenta albăstruie a pielii dispare odată cu îmbunătățirea circulației sângelui. Apneea semnifică oprirea respirației pentru 15-20 de secunde și are ca efect nuanțarea pielii. Acestea reprezintă simptome ale unei afecțiuni cardiace care necesită un control imediat.
  • Distensie abdominală. Această problemă poate fi semnalată de burtica bebelușului care, la atingere, pare tare și umflată. În mod normal, această situație dispare după ce corpul copilului se adaptează cu hrana. Persistența unei tente de albastru și distensia abdomenului sunt semnale ale funcționării precare a unor organe.
  • Nivelul redus al hemoglobinei determină ca sângele să fie gros. O mamă anemică va da naștere unui copil anemic. Această problemă trebuie tratată de urgență, întrucât poate deveni fatală.
  • Pigmentația galbenă a pielii semnifică excesul de bilirubină. În cazul în care s-a atins perioada de funcționare normală a ficatului, dar problema persistă, este necesar consultul medicului.
  • Apariția febrei înseamnă că sistemul imunitar luptă cu o infecție.
  • Gripă sau răceală. Aceste afecțiuni sunt normale în contextul adaptării corpului copilului cu lumea exterioară. Simptomele acestor boli trebuie consultate de un medic pentru a evita complicațiile periculoase precum pneumonia.
  • Aceștia creează copilului un disconfort care îl fac să plângă, aparent fără motiv, dar dispar în jurul vârstei de 3 luni.

Există o serie de complicații care pot afecta fetusul înainte de naștere. Starea de sănătate a mamei are un impact hotărâtor asupra sănătății bebelușului. Din această cauză este recomandat ca viitoarele mame să aibă parte de cele mai bune investigații și tratamente oferite de o asigurare de sănătate privată. Dacă mama suferă de anorexie sau bulimie, nou-născutul nu este hrănit suficient. Astmul poate, de asemenea, să afecteze bebelușul, alături de diabetul mamei care poate crește șansele ca un copil să se nască cu defecte congenitale. Un alt aspect extrem de periculos pentru copil este folosirea drogurilor de către mamă. Acestea, la fel ca alcoolul consumat în cantități mari sau fumatul, pot cauza boli grave.

Printr-o asigurare medicală se pot controla anumite aspecte care pun în pericol viața sau sănătatea copilului, dar viitoarea mamă poate influența la fel de mult starea copilului prin deciziile pe care le ia. Vitaminele pe care o femeie însărcinată trebuie să le ia reprezintă un ajutor esențial în dezvoltarea corectă a fetusului. În egală măsură, controalele periodice sunt obligatorii pentru o sarcină fără probleme. Așadar, o asigurare medicală este necesară pentru a oferi copilului nou-născut un tratament fără compromisuri.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close