Antena 3 CNN Actualitate Nou tarif pentru plata locurilor de parcare în Bucureşti. Sumă fixă indiferent de zonă

Nou tarif pentru plata locurilor de parcare în Bucureşti. Sumă fixă indiferent de zonă

Un nou tarif pentru plata locurilor de parcare va intra în vigoare în Bucureşti, iar noul regulament prevede o sumă fixă de plată indiferent de zonă.

de Denisa Dicu    |    28 Feb 2023   •   10:24

Începând de mâine, 1 martie 2023, se va aplica un nou tarif pentru plata locurilor de parcare în Bucureşti.

Potrivit unui proiect care a fost aprobat de Consiliul General al Capitalei, în toate parcările publice aflate în administrația municipalității vor avea un tarif unic de cinci lei pe oră.

Înseamnă că tariful pe oră pentru un loc de parcare în centrul Capitalei se ieftinește, însă se scumpește în locurile de parcare mai puțin centrale sau limitrofe. Mai exact, este vorba despre zonele 1 și 2.

Concret, dacă până acum taxa de parcare în centrul Capitalei, zona 0, era de 10 lei/oră, aceasta se va reduce la cinci lei/oră.

Citește și: Tarife noi pentru toate parcările publice din București, de la 1 martie. Cât va costa o oră de parcare în Capitală

În schimb, în zonele limitrofe prețul se majorează de la 2,5 lei/oră la cinci lei/oră. Șoferii vor putea opta în continuare pentru abonamente.

De exemplu, riveranii pot să-și aleagă un abonament care costă lunar 50 de lei, însă pentru un an întreg abonamentul ajunge la 500 de lei/an.

De asemenea, proiectul mai prevede și faptul că mașinile electrice și bride pot beneficia de locurile de parcare gratuit.

 

 

×
Subiecte în articol: tarif parcare București locuri parcare
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close