Antena 3 CNN Actualitate Locale Tarife noi pentru toate parcările publice din București, de la 1 martie. Cât va costa o oră de parcare în Capitală

Tarife noi pentru toate parcările publice din București, de la 1 martie. Cât va costa o oră de parcare în Capitală

Municipalitatea schimbă din nou regulile pentru parcările din București. Cei mai avantajați sunt riveranii.

Tarife noi pentru toate parcările publice din București, de la 1 martie. Cât va costa o oră de parcare în Capitală
Sursa foto: Facebook | Bucharest
de Ioana Mircea    |    26 Feb 2023   •   09:55

Șoferii care vor să parcheze în București trebuie să știe că municipalitatea a schimbat regulile pentru parcările publice din București. De la 1 martie vor intra în vigoare noile tarife.

De miercuri nu vor mai exista cele trei zone pentru care se percepeau taxe diferite. Va fi așadar o taxă unică de 5 lei pe oră indiferent de zona în care veți parca.

Primăria Capitalei a pregătit și abonament. Acesta va costa 25 de lei pentru o zi și 500 de lei pentru o lună, timp în care veți putea parca oriunde în parcările marcate cu albastru. 

Riveranii vor fi cei mai avantajați. Cei care au locuri publice de parcare lângă casă vor plăti doar 50 de lei pe lună sau 500 de lei pe an pentru un abonament.

Citește și: Razie printre șoferi: Bărbat prins fără permis după ce a consumat trei substanțe psihoactive, în București

Evident, vor fi și sancțiuni. În momentul în care vă lăsați mașina într-o parcare publică trebuie să achitați în termen de 15 minute tariful. În caz contrar veți fi amendați cu 200 de lei, iar mașina va fi blocată pe locul de parcare.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close