Antena 3 CNN Actualitate Nu s-a mai dat jos din pat de un an, dar autorităţile îl declară sănătos tun şi îl trimit la muncă

Nu s-a mai dat jos din pat de un an, dar autorităţile îl declară sănătos tun şi îl trimit la muncă

Nu s-a mai dat jos din pat de un an, dar autorităţile îl declară sănătos tun şi îl trimit la muncă
Sursa foto: Foto: homehealthmedical.com
22 Mai 2013   •   07:39

E ţintuit la pat, dar autorităţile îl declară sănătos tun. Ba chiar îl trimit la muncă. Este vorba de un bărbat de 57 de ani din Bucureşti, diagnosticat de medici cu demenţă şi Alzheimer. Deşi nu poate face singur nimic, cei care ar putea să-l ajute refuză să-i acorde gradul de handicap care i-ar uşura viaţa.

Ion nu mai e el însuşi de jumătate de an, de când a fost diagnosticat cu Alzheimer si demenţă mixtă. Tot de atunci nu s-a mai mişcat din pat şi necesită toată atenţia soţiei.

Soţia, care-şi revine şi ea după o luptă cu cancerul, a cerut ajutorul Direcţiei de asistenţă socială. În urma anchetei, autorităţile au decis că bărbatul nu are nevoie de nimic.

Procedural, autorităţile au motivat că lipseşte o hârtie de la dosar. Practic, Ion nu mai părăsise patul de două luni. Nici în urma contestaţiei, Dorina nu a reuşit să-şi câştige drepturile.

Culmea, o altă comisie care ştie de boala lui îl consideră chiar capabil să muncească. E vorba de cei de la Casa de Pensii, care anul acesta au luat hotărârea că bolnavul ar putea să se întoarcă la serviciu cu jumătate de normă.


×
Subiecte în articol: Alzheimer handicap
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close