Antena 3 CNN Actualitate O educatoare din Teleorman parcurge în fiecare lună peste 3.000 de kilometri ca să-şi facă meseria

O educatoare din Teleorman parcurge în fiecare lună peste 3.000 de kilometri ca să-şi facă meseria

O educatoare din Teleorman parcurge în fiecare lună peste 3.000 de kilometri ca să-şi facă meseria
Sursa foto: Foto: teaching.monster.com
21 Ian 2015   •   08:45

O educatoare ar putea intra în Cartea Recordurilor. E drept că este vorba de recorduri ruşinoase pentru învăţământul românesc. Merge peste trei mii de kilometri în fiecare lună până la grădiniţa unde este titulară.

De ani buni, se plimbă dintr-o comună în alta, sperând că găsească un loc într-o grădiniţă mai aproape de casă. Până atunci, îşi cheltuie lună de lună salariul pe navetă. Salariul acesteia este de o mie de lei.

Trei zile pierdute pe drumuri în fiecare lună. Este povestea educatoarei din Teleorman care parcurge aproape 3.500 de kilometri pentru a fi îndrumătorul unor copii de la ţară. Un drum mai lung decât până la Londra.

Mihaela face naveta 80 de kilometri spre grădiniţă, între localitatăţile Brânceni şi Pleaşov. De 5 ani încearcă să se mute cu serviciul mai aproape de casă, dar fără succes.

Posturile din învăţământul rural greu de găsit. Apar locuri libere din când în când şi dispar rapid. Întotdeauna prioritate au cei cu relaţii.

Soţul Mihaelei este paznic în tură de noapte, dar îşi începe dimineaţa cu un drum până la şcoală, unde trebuie să ajungă copilul lor. Îşi conduce şi soţia până la Turnu Măgurele, iar de aici educatoarea se descurcă cum poate. Acest drum costă însă cât salariul de educator, adică 1.000 de lei.

Inspectorii şcolari susţin că nu pot face nimic. Respectă la literă regulamentul care spune că, dacă vrei să fii titular în sistem, îţi asumi consecinţele.

Inspectorii şcolari i-au propus educatoarei să nu se mai detaşeze an de an, ci să se transfere definitiv. Numai că în prezent sunt doar 2 posturi libere în tot judeţul, la fel de îndepărtate.

×
Subiecte în articol: educatoare
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close