Antena 3 Actualitate Operaţie în premieră la Iaşi: Geamăn-parazit, înlăturat de medici în a cincea lună de sarcină

Operaţie în premieră la Iaşi: Geamăn-parazit, înlăturat de medici în a cincea lună de sarcină

15 Iul 2011   •   23:20
Operaţie în premieră la Iaşi: Geamăn-parazit, înlăturat de medici în a cincea lună de sarcină Foto: Intact Images

Medicii ieşeni au fost puşi în faţa unei alegeri cumplite. O tânără de 24 de ani, însărcinată în 5 luni, cu gemeni, risca să moară, atât ea cât şi cei doi copii, din cauza unei malformaţii grave a unuia dintre fetuşi. Acesta nu avea inimă şi trăia din bătăile inimii fratelui său.

Medicii au fost nevoiţi să scoată fătul-parazit, într-o operaţie facuta în premieră in România.

Aproape cinci luni, viitoarea mama nu s-au gândit decât la momentul în care cei doi copii vor veni pe lume. Sarcina decurgea normal, fără dureri prea mari, aşa că tânara de 24 de ani a sărit peste unele controale periodice. Acum trei saptamâni a venit lovitura.

Medicii de la maternitatea "Cuza Voda" din Iaşi i-au spus ca unul dintre fetuşi nu are inimă. Trăia doar prin intermediul cordonului ombilical cu care era legat de fratele său. Aşa îşi lua oxigenul de care avea nevoie pentru a supravieţui.

Un caz la 25.000 de sarcini. Vieţile ambilor copii erau în pericol, dar şi cea a mamei. Nici un medic din România nu s-a încumetat să facă o astfel de intervenţie. Până acum.

Operaţia a fost un succes. Din gemeni, tânăra va avea acum un singur copil.

Medicii ieşeni o vor monitoriza acum periodic şi speră ca la naştere, bebeluşul să fie sănătos. Tot atunci, fratele său va fi scos din uterul mamei.

 


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close