Antena 3 Actualitate Oprescu propune ca referendumul pentru eutanasierea maidanezilor să fie pe 6 octombrie

Oprescu propune ca referendumul pentru eutanasierea maidanezilor să fie pe 6 octombrie

de M.Z.    |    05 Sep 2013   •   17:39
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, că va propune consilierilor generali ca referendumul privind eutanasierea cânilor fără stăpân să aibă loc pe 6 octombrie, până atunci animelele urmând să fie strânse şi duse în adăposturile existente.
 
Edilul a precizat că termenul prevăzut de lege este cel stabilit în Legea 227/2002, potrivit Mediafax.
 
Până la acea dată, începând de săptămâna viitoare, 18 maşini cu câte patru oameni, însoţite de Poliţia Locală, vor începe strângerea câinilor vagabonzi, a mai spus edilul-şef al Capitalei. 
 
Câinii adunaţi vor duşi în adăposturile Mihăileşti şi Pallady, iar soarta lor va fi decisă în funcţie de ceea ce va spune populaţia la referendum, a adăugat Oprescu.
 
"Animalele vor fi ţinute în adăpost şapte zile, timp în care ar putea fi adoptate. După acest interval, câinii ar putea fi eutanasiaţi, dacă bucureştenii se vor pronunţa pentru eutanasierea lor", a mai spus primarul general, după întâlnirea cu edilii de sector, reprezentanţii Consiliului Judeţean Ilfov şi liderii de grup din CGMB. 
 
"În situaţia în care, dupa expirarea termenului de cazare prevăzut la art. 4, câinii nu au fost revendicaţi sau adoptaţi conform anexelor nr. 4 şi 5, aceştia vor fi eutanasiaţi", conform Legii 227/2002.
 
Legea mai prevede că eutanasierea este "un act de sacrificare prin procedee rapide şi nedureroase" a câinilor. 

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi în apropierea Parcului Tei din sectorul 2.
 
Onţanu, după ce un copil a fost sfâşiat de maidanezi: Primăria sectorului 2 nu are atribuţii în strângerea câinilor vagabonzi.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close