Antena 3 CNN Actualitate Orașul din România în care se construiește un spital nou. Clădirea va fi dotată inclusiv cu heliport: "Un vis care devine realitate"

Orașul din România în care se construiește un spital nou. Clădirea va fi dotată inclusiv cu heliport: "Un vis care devine realitate"

Un nou spital va fi construit într-un oraș din România. Clădirea va avea trei etaje, 100 de paturi și dotări moderne, inclusiv un heliport.

Orașul din România în care se construiește un spital nou. Clădirea va fi dotată inclusiv cu heliport: "Un vis care devine realitate"
Sursa foto: Facebook I Costel Fotea
de Ştefan Petrică    |    11 Ian 2024   •   15:56

Un spital nou va fi construit în orașul Tecuci, valoarea totală a investiției fiind de 172 de milioane de lei. Clădirea va avea trei etaje, peste 100 de paturi și dotări moderne, inclusiv un heliport.

Autoritățile județene au semnat joi contractul de proiectare și realizare ale lucrărilor pentru noul spital de la Tecuci.

Potrivit acestora, valoarea totală a investiției este de 172,5 milioane de lei.

Valoarea contractului semnat joi este de 108 milioane de lei diferența fiind reprezentată de echipamentele medicale care urmează să fie achiziționate.

Citește și: Cea mai mare platformă turcă de cumpărături online intră pe piața din România | Motivul inedit: Interesul românilor pentru seriale turcești

Noul spital va fi construit de o asociere de firme cu fonduri din bugetul județean și va deservi peste 100.000 de oameni din centrul și nordul județului Galați.

"Este o investiție istorică pentru Tecuci și pentru aproximativ 120.000 de oameni din centrul și nordul județului, în condițiile în care Spitalul Județean Galați se află la 80 de km depărtare.

Noul spital va avea spații moderne și dotări de ultimă generație, astfel încât pacienții să fie tratați în cele mai bune condiții.

Mai mult, suprafața desfășurată va fi de 10.000 mp, adică dublu față de actualul spațiu în care funcționează secțiile care vor fi mutate în clădirea nouă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Saloanele vor avea doar câte două paturi, cu grup sanitar propriu, iar pe fiecare etaj va exista câte o rezervă cu un singur pat.

Fiecare secție va avea câte un salon izolator

În spital vor fi 105 paturi, din care 10 pentru secția ATI. De asemenea, vor fi amenajate patru săli moderne de operații.

În plus, pe acoperișul clădirii va fi construit un heliport pentru elicopterul SMURD

Noul spital va înlocui vechea unitate medicală. Clădirea principală a Spitalului Municipal Anton Cincu din Tecuci are aproape 120 de ani vechime și saloane cu șase și cu opt paturi. Unitatea medicală nu mai corespunde normelor actuale.

"Un nou spital este un vis care devine realitate. Pentru mine este o bucurie. Nu credeam că voi profesa vreodată într-un spital nou, dotat la standarde moderne. Singura soluție ar fi fost să plec din orașul Tecuci.

Actualul spital nu arată deloc bine. Este vechi, este într-o clădire de 120 de ani.

Am avut mulți pacienți care au avut o problemă să intre în Spitalul din Tecuci, din cauza clădirilor vechi”, a explicat Claudiu Zară, directorul medical al spitalului din Tecuci.

Investiția anunțată joi, de aproximativ 35 de milioane de euro, aproape se va dubla deoarece autoritățile vor să modernizeze și pavilioanele vechiului spital din Tecuci. La final, investiția totală va trece de 60 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: Tecuci spital nou heliport
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close