Antena 3 CNN Actualitate Osemintele a sute de victime ale comunismului, găsite de arheologi - VIDEO

Osemintele a sute de victime ale comunismului, găsite de arheologi - VIDEO

Osemintele a sute de oameni au fost găsite de echipa de arheologi condusă de istoricul Marius Oprea. Într-o conferinţă susţinută la Teatrul Naţional, istoricul a făcut un bilanţ al celor 14 ani de activitate.ani în care a reuşit să descopere victime ale comunismului şi să redea osemintele familiilor.

Osemintele a sute de victime ale comunismului, găsite de arheologi - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
03 Feb 2020   •   13:56

60 de campanii arheologice şi sute de morţi descoperiţi! Oameni care au fost victime ale comunismului şi ale căror oseminte au ajuns la familiile lor.

În cadrul Conferinţelor Teatrului Naţional, istoricul Marius Oprea a vorbit despre ce a însemnat pentru el dar şi pentru întreaga echipă această muncă de ani de zile.

Această activitate de pionierat, a dus la deshumarea a peste 100 de victime ale regimului, dintre care o parte au fost predate familiilor, iar alţii îşi aşteaptă încă identificarea, prin teste ADN.

''Este vorba despre 47 de oameni care au fost executaţi şi de alţi 73 de deţinuţi morţi politici în lagăre şi penitenciare'', a spus istoricul Marius Oprea.

Deşi a fost eliberat din funcţia de conducere de la Insitutul de Cercetare al Crimelor Comunismului, istoricul spune că va merge mai departe cu cercetările sale.mai ales că, susţine că peste 600.000 de oameni au fost descoperiţi în arhivele Securităţii.

Marius Oprea a declarat că, în urma cercetărilor legate de activitatea Securităţii, a rezultat că aproape 800 de mii de persoane au fost arestate şi peste opt mii au fost executaţi de poliţia politică a regimului comunist

Osemintele a sute de victime ale comunismului, găsite de arheologi

 

 

 

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close