Antena 3 CNN Actualitate Pacient diagnosticat greşit cu cancer şi trimis acasă "să moară", de medicii de la Spitalul Bagdasar din Capitală

Pacient diagnosticat greşit cu cancer şi trimis acasă "să moară", de medicii de la Spitalul Bagdasar din Capitală

Un bărbat a fost diagnosticat cu un cancer pancreatic în urmă cu 3 ani și a fost trimis acasă ”să moară” pentru că medicii de la Spitalul Bagdasar din București i-au spus că nu mai pot face nimic pentru el.

Pacient diagnosticat greşit cu cancer şi trimis acasă "să moară", de medicii de la Spitalul Bagdasar din Capitală
Sursa foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Dec 2021   •   13:06

Doctorii de la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală au trimis acasă un pacient care ar fi fost diagnosticat cu cancer pancreatic, spunându-le celor din familie că cel mai bine ar fi să îl ia acasă fiindcă este vorba despre un cancer galopant și oricum în două luni o să moară.

Totul s-a întâmplat în urmă cu 3 ani. În același timp, tot acum 3 ani, medicii oncologi din Buzău i-au prescris și morfină pentru durerile atroce. După 3 ani, în “așteptatea morții”, s-a constatat că nu avea cancer, însă este acum sever depedent de morfină.

Diagnosticul era de pancreatită, care s-a videcat de la sine. Acum familia încearcă să-l reabiliteze pe pacient, care a ajuns depedent de morfină și care deși nu are nevoie de această substanță, intră în sevraj puternic din pricina dependenței.

Culmea este că în fiecare an i-au fost făcute analize și markeri tumorali și același diagnostic i-a fost păstrat.

”Este unul dintre cele mai grave (ca întindere în timp) cazuri de malpraxis medical cu implicații penale profunde. Acum, familia vrea despăgubiri” ne-a spus avocatul Cuculis. 

Într-un punct de vedere oficial, Spitalul Bagdasar Arseni arată că pacientul a fost tratat cu ce au avut mai bun la îndemână.  

- pacientul a fost internat în clinică de chirurgie având investigații imagistice efectuate anterior internării ce ridica suspiciunea unei patologii pancreatice.
- pacientul s-a externat la 7 zile de la internare, la cerere, cu recomandarea de dietă, tratament și efectuarea consulturilor  anterior menţionate, cu scopul monitorizării leziunii pancreatice, continuării tratamentului și reevaluare chirurgicală oricând, la nevoie.
- tratamentul administrat post externare (opioide-morfină) nu a fost recomandat de medicul chirurg, fiind indicat probabil de medicul oncolog, în contextul durerilor abdominale persistente.
- in perioada post internare ( din 01.10.2018 până în 12.11 2021) pacientul nu are alta internare/prezentare in spitalul nostru conform recomandărilor primite la externare. 

×
Subiecte în articol: Spitalul Bagdasar Arseni București
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close