Antena 3 CNN Actualitate Bărbat diagnosticat greșit cu cancer, dependent acum de morfină: ”Suntem disperați”

Bărbat diagnosticat greșit cu cancer, dependent acum de morfină: ”Suntem disperați”

Acuzatii grave de malpraxis dupa ce un bărbat a fost diagnosticat cu cancer. In urma diagnosticului primit, barbatul in varsta de 68 de ani a trebuit să ia morfină şi astfel a ajuns dependent.

Bărbat diagnosticat greșit cu cancer, dependent acum de morfină: ”Suntem disperați”
Sursa foto: fiica pacientului diagnosticat greșit
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Dec 2021   •   11:04

Familia pacientului isi indreapta acuzatiile catre două spitale, cel din Buzău şi Bagdasar Arseni din Bucureşti. Reputata unitate medicala se apara şi spune că l-a tratat corect pe pacient.

Problemele buzoianului au început în urmă cu trei ani. Avea dureri grave în zona abdomenului, aşa că a cerut ajutor. Medicul de familie i-a prescris un tratament pentru durerile obişnuite de stomac. Până la urmă, a ajuns la spital. Diagnosticul era unul grav.  

”La un moment dat a făcut o criză foarte urâtă, am chemat salvarea, a ajuns la spitalul de aici de la Buzău, cu diagnostic e pancreatită acută” ne-a spus Ana Maria Tănase, fiica pacientului.

Trei luni a stat în spitalul de la Buzău. Cu greu a reușit fiica lui să-l ducă la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti. Alt spital, alt diagnositic. Cumplit, însă. Cancer

Fiica pacientului spune că diagnosticul a fost pus în mod superifical.

”Nu a făcut nici o biopsie deoarece a spus că este destul de clar ce a văzut” a adăugat femeia. 

Apoi medicii bucureşteni le-au spus rudelor ca omul va mai trai maximum trei luni, pentru ca tumorile la pancreas sunt exagerat de mari. Fiica pacientului spune că medicii de la Bucureşti au trimis-o la medicul oncolog de la Buzău ca să îi prescrie morfină, care le este admistrată bolnavilor aflaţi în fază terminală pentru a le alina durerile cumplite.

Numai că un alt control pentru confirmarea gradului de handicap avea să aducă o supriză. Nici urmă de vreo tumoare. Medicul oncolog nu a vrut să creadă și i-a prescris același tratament. 

Într-un punct de vedere oficial, Spitalul Bagdasar Arseni arată că pacientul a fost tratat cu ce au avut mai bun la îndemână.  

- pacientul a fost internat în clinică de chirurgie având investigații imagistice efectuate anterior internării ce ridica suspiciunea unei patologii pancreatice.
- pacientul s-a externat la 7 zile de la internare, la cerere, cu recomandarea de dietă, tratament și efectuarea consulturilor  anterior menţionate, cu scopul monitorizării leziunii pancreatice, continuării tratamentului și reevaluare chirurgicală oricând, la nevoie.
- tratamentul administrat post externare (opioide-morfină) nu a fost recomandat de medicul chirurg, fiind indicat probabil de medicul oncolog, în contextul durerilor abdominale persistente.
- in perioada post internare ( din 01.10.2018 până în 12.11 2021) pacientul nu are alta internare/prezentare in spitalul nostru conform recomandărilor primite la externare. 

Familia nu s-a lăsat convinsă de explicaţii: a apelat la un avocat şi cere să i se facă dreptate.

”În primul rand cred ca vb de cel mai grav caz de malpraxis de la noi pt ca a fost perpetuat 3 ani de zile si in mod inexplicabil desi i s a pus un diagnostic sau mai bine zis o cponamnare la moarte  ca are cancer si ca iin 3 luni ar trb sa moara. Ce este revoltaort este ce medicii care i au pus acest diagnositc nu au vrut sa l vada ulterior cand si au dat seama de greseala facuta” a explicat avocatul Adrian Cuculis.

”Suntem disperați că vin Sărbătorile și nu știm ce să facem!” a mai adăugat fiica pacientului.

Până la un verdict al colegiului medicilor sau al justiţiei, pacientul are nevoie de un alt tratament, însă pastilele recomandate nu prea se găsesc în farmacii.

×
Subiecte în articol: cancer pancreatită
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close